Novice

Mike Manley zapušča Stellantis

Bivši izvršni direktor skupine FCA in vodja poslovanja skupine Stellantis na ameriški celini se je odločil za nov korak na karierni poti.

Mike Manley namerava s 1. novembrom prevzeti vodilno vlogo v enem največjih ameriških podjetij za prodajo vozil AutoNation Inc. Na položaju izvršnega direktorja bo lahko s pridom uporabil svoje več kot dvajsetletne izkušnje na avtomobilskem področju – od začetkov v prodaji in ponudbi financiranj v domači Angliji do uspešne kariere pod okriljem skupine FCA.

Mike Manley se je skupini FCA pridružil leta 2008 kot izvršni podpredsednik oddelka za načrtovanje in prodajo pri Chryslerju, ob Fiatovi pripojitvi Chryslerja pa je prevzel vodstvo znamk Jeep in RAM ter vodil njun povratek na pota stare slave. Leta 2018 je na vodilnem položaju skupine FCA nadomestil Sergia Marchionneja, ki je odstopil zaradi zdravstvenih razlogov, po uspešni združitvi skupin FCA in PSA pa je skrbel za poslovanje novo nastale družbe Stellantis v Ameriki.

Njegov naslednik zaenkrat še ni znan, oba operativna direktorja, Mark Stewart za področje Severne Amerike in Antonio Filosa za področje Latinske Amerike, pa naj bi po njegovem odhodu nadaljevala delo pod neposrednim vodstvom izvršnega direktorja skupine Stellantis Carlosa Tavaresa.

Carlos Tavares je ob slovesu Mika Manleya dejal, da sta od samih začetkov sodelovanja delila podobne poglede in zaveze ter verjela v združitev, ki je Stellantisu že prinesla prve uspehe. Dodal je še, da mu je žal, ker ne bosta več imela možnosti sodelovanja znotraj skupine, vendar z navdušenjem pozdravlja njegovo novo vlogo izvršnega direktorja. Podobnega mnenja je tudi predsednik skupine Stellantis John Elkann, ki poudarja Manleyeve zasluge za ponoven razcvet znamke Jeep ter uspešno združitev in zagon združenega podjetja.

Mike Manley je ob odhodu izrazil ponos nad delom in dosežki ekip pri Stellantisu ter poudaril, da je zdaj pravi trenutek za odprtje novega poglavja na poslovni poti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Stellantis.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota v Sloveniji uvaja lastne finančne storitve
Električni modeli Volva brez usnjene notranjosti