Novice

Toyota v Sloveniji uvaja lastne finančne storitve

Znamki Toyota in Lexus za slovenske kupce novih in rabljenih vozil uvajata pomembno novost, saj po ustanovitvi podjetja Toyota Tsusho Leasing na trgu zagotavljata prilagojene hišne finančne storitve.

Toyota finančne storitve Slovenija (2)Avtomobilska industrija se zadnja leta spreminja z neverjetno hitrostjo, prilagajajo se tako njeni izdelki, kot tudi način njihovega razvoja, proizvodnje in uporabe. Zato je bil ob uradni objavi začetka poslovanja lokalnih Toyotinih finančnih storitev več kot primeren uvod v obliki citata Akia Toyode, predsednika Toyota Motor Corporation: “Avtomobilska industrija je vstopila v obdobje korenite preobrazbe, kakršna se zgodi vsakih sto let. Začela se je odločilna bitka, v kateri ne gre za zmago, temveč za preživetje.”

Toyota finančne storitve Slovenija (3)Kensuke Tsuchiya, predsednik družbe Toyota Adria, je v svojem nagovoru jasno označil pomembnost začetka poslovanja podjetja Toyota Tsusho Leasing kot enega največjih uspehov Toyote v Sloveniji. Med drugim je dodal: “Spreminjajo se navade kupcev, spreminja se odnos ljudi do lastništva avtomobilov. Tudi Toyota, ki je svojo zgodovino začela kot izdelovalka statev in pozneje postala proizvajalka avtomobilov, se seveda prilagaja tem spremembam in postaja predvsem mobilnostno podjetje. Zavedamo se, da naši tekmeci niso le drugi avtomobilski proizvajalci, temveč tudi podjetja, ki se ukvarjajo z različnimi oblikami souporabe in najema vozil. Zato smo se odločili tudi v Sloveniji ustanoviti svoje podjetje, ki bo kupcem naših vozil ponujalo njim prilagojene finančne storitve. Do zdaj smo odlično partnersko sodelovali z nekaterimi ponudniki finančnih storitev. Kljub temu pa želimo svoje stranke postaviti v središče dogajanja ter se povsem posvetiti njihovim željam in potrebam, ki jim bodo prilagojene tudi naše storitve.”

Preobrazba Toyote v ponudnika trajnostne mobilnosti poteka že dlje časa, v okviru različnih dejavnosti pa so storitve s tega širokega področja, ki jih tržijo pod blagovno znamko Kinto, v letošnjem letu prenesli tudi v Evropo.


Storitve v okviru znamke Kinto so razdeljene v vsebinskih sklopih:

  • Kinto One predstavlja storitev najema po načelu “vse vključeno”;
  • Kinto Share pokriva področje souporabe avtomobilov;
  • Kinto Ride zagotavlja storitve prevoza na zahtevo;
  • Kinto Flex je storitev kratkoročne naročnine, pri kateri so strankam na voljo vsa vozila iz ponudbe znamk Toyota in Lexus ter omogoča izbiro vozila glede na trenutne potrebe;
  • Kinto Join predstavlja novo korporativno rešitev skupnega prevoza, s pomočjo katere si zaposleni lahko ustvarijo lastno prevozno mrežo;
  • Kinto Go je agregator, ki združuje vsa našteta področja in omogoča koordinacijo načrtovanja potovanj, parkiranja, uporabe taksi storitev in dogodkov.

Toyota finančne storitve Slovenija (4)V Evropi sicer za zagotavljanje storitev financiranja skrbi podjetje Toyota Financial Services Europe z več kot 1.500 zaposlenimi v regiji. Njen podpredsednik Martin Muessner je pričetek delovanja znamkinih hišnih finančnih storitev v Sloveniji pospremil z besedami: “Toyota svoje finančne storitve ponuja že v dvajset evropskih državah in zelo se veselimo, da je Slovenija postala enaindvajseta. Eden glavnih razlogov za ustanovitev lastnega podjetja za zagotavljanje finančnih storitev je pristop Toyota One, ki temelji na našem prepričanju, da moramo svojim kupcem zagotavljati celoten spekter storitev, ki so jim na voljo na enem mestu. Le tako lahko dosežemo velik delež popolnoma zadovoljnih strank, za katere si želimo, da bi vse življenje ostale zveste znamki Toyota.”


Toyota bo na slovenskem trgu ponudila storitve za zasebne in poslovne uporabnike; na voljo bodo finančni lizing s preostankom vrednosti (Toyota Easy), operativni lizing z vključenim rednim vzdrževanjem, lizing s polno storitvijo oz. možnostjo izbire obsega teh storitev, klasični finančni lizing do sedem let ter veleprodajno financiranje vozil iz zaloge in promocijskih vozil. Vse storitve bodo na voljo za nova in tudi rabljena vozila.


Toyota finančne storitve Slovenija (5)Gregor Mauko, direktor družbe Toyota Slovenija, je v svojem nagovoru med drugim definiral cilje znamke na slovenskem trgu: “Želimo si postati najboljši ponudnik mobilnosti v Sloveniji. Naše ambicije so jasne in visoke. Do leta 2024 se želimo na neto trgu uvrstiti med najboljšo trojico, želimo doseči več kot 50-odstotno penetracijo produktov Toyota Financial Services, predvsem pa želimo, da bi bilo več kot 90 odstotkov naših strank popolnoma zadovoljnih z našimi produkti in storitvami.” Dejavnost novonastalega podjetja bo po njegovem mnenju pomembna za preboj znamke v Sloveniji, zato bo zanimivo spremljati odzive in rezultate iz Toyotine pooblaščene prodajno-servisne mreže, ki se ji je pred nedavnim pridružilo podjetje Avtohiša F. Posedi v Murski Soboti.

Toyota finančne storitve Slovenija (6)Vodenje podjetja Toyota Tsusho Leasing je prevzel Sašo Raosavac, ki na svoje novo delovno mesto prinaša dolgoletne izkušnje iz maloprodaje, dela z lastniki voznih parkov in leasinga: “Pri odločitvi, da začnemo ponujati svoje finančne storitve nas je vodila jasna vizija. V procesu transformacije navad kupcev, ki prehajajo s klasičnega lastništva v uporabo vozil, želimo postati vodilna družba za lizing na slovenskem avtomobilskem trgu. Svojim strankam želimo ponuditi sodobne in atraktivne produkte, hkrati pa bomo ves čas skrbeli tudi za njihovo vsesplošno zadovoljstvo. Ob vsem tem bomo skrbeli tudi za izobraževanje prodajnega osebja v naši prodajni mreži. Med svoje storitve bomo vključevali tudi družbeno koristne projekte.”

Avtomobilizem.com (Foto: Anže Petkovšek, Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prehod na električna vozila bi lahko povzročil množično izgubo delovnih mest
Mike Manley zapušča Stellantis