Novice

NAIAS seli termin v september 2021

Severnoameriški mednarodni avtomobilski salon se je v Detroitu dolga leta odvijal v začetku januarja vsako leto. Najnovejši premik v september 2021 je hkrati rezultat interesov razstavljalcev ter globalnih epidemioloških razmer.

Že pred dobrima dvema letoma so se organizatorji mednarodnega avtomobilskega salona v Detroitu odločili, da bo januarska izdaja leta 2019 zadnja v znanem formatu in terminu. Podobno kot v Evropi jih je čedalje bolj pestilo pomanjkanje razstavljalcev in posledično obiskovalcev, dodatno pa se je situacija poslabšala zaradi prekrivanja interesov avtomobilske industrije s salonom zabavne elektronike CES, ki je v Las Vegasu na sporedu vsako leto januarja.

Letošnje leto naj bi prvič postreglo z junijsko izdajo dogodka, ki bi moral zaživeti v dodobra spremenjenem formatu. A je svoje naredila še pandemija koronavirusa, zato so salon prestavili na 28. september – 9. oktober 2021. Očitno NAIAS nikoli ne bo videl poletja v Michiganu, saj naj bi tudi v naslednjih letih obdržal poznoseptembrski termin, za katerega organizatorji pravijo, da je po godu tudi številnim partnerjem in razstavljalcem. Kako se bo premik odražal v praksi, tudi v povezavi s terminom mednarodnega avtomobilskega salona IAA, ki se iz Frankfurta seli v München in bo naslednjič na sporedu med 7. in 12. septembrom 2021, pa bomo še videli. Trenutna situacija v avtomobilski industriji kaže, da so proizvajalci vse manj naklonjeni udeležbi na dragih skupnih dogodkih z omejenimi možnostmi predstavitve njihovih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: NAIAS, Motor1. Foto: NAIAS.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kitajska z novimi spodbudami alternativnim pogonom
Proizvodnja Teslinih baterij po novi tehnologiji šele v letu 2022