Novice

Najprestižnejši član Audijeve družine športno uporabnih križancev

Potem ko so pri nemškem Audiju kar nekaj časa napovedovali svojega najbolj prestižnega kupejevskega križanca, s katerim bi lažje konkurirali Mercedes-Benzu GLE in predvsem BMW-ju X6, so ga sedaj končno pokazali v serijski obliki. Novi Q8 je sicer krajši od modela Q7, a bo še za kanček prestižnejši in po vsej verjetnosti tudi dražji.

Ker so športno uporabni križanci s primesjo kupejevskih linij čedalje bolj popularni med petičnimi kupci, ni presenečenje, da so morali tovrsten izdelek predstaviti tudi pri nemškem premijskem proizvajalcu iz Ingolstadta. Model Q8, ki so ga prvič najavili že pred dobrimi tremi leti, so sedaj dokončno pokazali tudi širši javnosti.

Novi Q8 je sicer malce krajši (4,99 m) in nižji (1,71 m) od svojega tehničnega brata Q7, a je hkrati malce širši (2,00 m), zaradi česar deluje bolj dinamično in agresivno. Prepoznati ga bo mogoče po drugače oblikovani osmerokotni sprednji maski, ki sledi najnovejšemu oblikovalskemu jeziku, pri čemer si je veliko detajlov sposodil z lani predstavljenega koncepta. V notranjosti, kjer ob trimetrskem medosju potnikom ne bo zmanjkalo prostora, se ponaša z že znanimi rešitvami iz limuzinskega modela A8, kjer si bo ob (bogatem) doplačilu med drugim mogoče zaželeti tudi zvočni sistem Bang & Olufsen, sprednja usnjena sedeža z masažno funkcijo, štiripodročno klimatsko napravo in še marsikaj.

Pod motornim pokrovom vozila, ki bo lahko ob prilagodljivem podvozju dvignjeno od tal kar 25 centimetrov, bosta ob začetku prodaje na voljo dva trilitrska šestvaljnika, bencinski 55 TFSI in dizelski 50 TDI. Prvi se bo ponašal s 340 »konji« največje moči, turbodizel, nadgrajen s tehnologijo blagega hibrida, pa z 286 »konji«. V naslednjem letu bodo kupcem ponudili še šibkejšo dizelsko verzijo 45 TDI z 231 »konji«.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Najprestižnejši član Audijeve družine športno uporabnih križancev"


xxl
5 leta 10 meseci nazaj

Ne vem če mu ne bi dal prednost pred GLE in X6.

 
Dolg seznam odpovedi za Pariz
V Pariz prihaja popolnoma nov BMW X5