Novice

Škoda je predstavila najhitrejšo in najmočnejšo Octavio

Škoda je po prenovi svojega najbolje prodajanega modela predstavila še četrto različico Octavie. S 180 kilovati gre za najmočnejšo in najhitrejšo izvedenko, ki bo zadovoljila apetite najzahtevnejših kupcev.

Škoda je po predstavitvi prenovljene Octavie v svojo družino pozdravila še karavansko različico, terensko navdahnjeno različico Scout in še športno naravnano različico vRS, zdaj pa je na vrsto prišla divja različica vRS245. Škodini inženirji so v primerjavi z različico vRS230 moč dvolitrskemu agregatu TSI povečali moč za 11 kilovatov in izvlekli dodatnih 20 njutnmetrov navora (370 Nm). Za prenos navora skrbi serijsko nameščeni 6-stopenjski menjalnik ali opcijski 7-stopenjski samodejni DSG menjalnik.

Limuzina za pospeševanje od 0-100 km/h potrebuje 6,6 sekund, medtem ko nekoliko težji karavan do 100 km/h potuje desetinko sekunde dlje. Poleg dodatne moči je največja pridobitev vRS245, v primerjavi s šibkejšo različico, elektronska zapora diferenciala VAQ, ki je v športni Octavii nameščen serijsko. Za boljše vozne lastnosti skrbijo 14 milimetrov nižje vzmetenje in 19-palčna platišča. Zadaj je kar za 38 milimetrov širša kot vRS230 pred prenovo.

Kaj pa razlike med obema športnima različicama? Težko jih bo opaziti, saj ima močnejša vRS245 le nekaj črnih dodatkov zunaj in znotraj. Škoda bo najmočnejšo Octavio predstavila na ženevskem avtomobilskem salonu, kjer bosta na ogled tudi Kodiaq Scout in Sportline.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Škoda je predstavila najhitrejšo in najmočnejšo Octavio"


RedBaron
7 leta 2 meseci nazaj

Meni pa tale nos ni slab… mi deluje bolj odrastlo, kot prejšnji…

evilfury
7 leta 2 meseci nazaj

Gleda na to, da tunerji prejšnjo čipajo na čez 300hp, je to malo smešno.

dask
7 leta 2 meseci nazaj

Jah no, glede na to, kaj se SERIJSKO vozi po cestah, ni to nič smešno. Tunerji pa so in bodo še vedno čipali na več, saj je to ja njihov biznis.

7 leta 2 meseci nazaj

Je treba še malo rezezrve pustiti za naslednje modele hehe

 
EuroNCAP: dve desetletji razvoja na področju varnosti
Poklon legendi: 50 let obstoja AMG