Novice

Oplova Mokka bo predvidoma nekoliko večja in tudi elektrificirana

Četudi so pri Oplu v zadnjem času predstavili kar nekaj povsem novih športno uporabnih križancev (Crossland X in Grandland X), pa to vseeno ne pomeni, da se bodo v svoji ponudbi odpovedali modelu Mokka X. Druga generacija priljubljenega športnega terenca naj bi se po napovedih portala Carbuyer pojavila na trgu leta 2020 in sicer na PSA-jevi arhitekturi.

Oplov model Mokka, ki je prišel na trg leta 2012 ter ob prvi večji kozmetični prenovi dobil dodatek v imenu s črko »X«, je nemudoma postal evropska prodajna uspešnica. Druga generacija priljubljenega manjšega športno uporabnega križanca, ki bo predstavljena čez dve leti, pa ne bo nastala na General Motorsovi platformi, kot je bilo prvotno načrtovano, saj se seli na zasnovo skupine PSA. Omenjeno arhitekturo si bo nova Mokka med drugim delila s prihajajočo Opel Corso, Peugeotom 208 ter DS3 Crossbackom, Carbuyer pa ob tem napoveduje, da naj bi bila nova generacija Oplovega križanca približno 30 mm daljša od predhodnika, kar se bo verjetno še najbolj poznalo potnikom na zadnji klopi.

Nova Mokka naj bi se po prvih napovedih sodeč pojavila tudi kot hibrid, kasneje pa bi lahko predstavili še povsem električno gnano različico z enakim pogonskim sklopom, kot ga bo imela prihajajoča električna Corsa. Čeprav je aktualni Oplov križanec na voljo tudi s štirikolesnim pogonom, pa bo njegov naslednik najverjetneje gnan zgolj na sprednji kolesni par.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poletna premiera športnega terenca Audi e-tron
Japonska stran ni naklonjena združitvi Renaulta in Nissana