Novice

Indijska Mahindra omejuje nova vlaganja v SsangYong

Korejski avtomobilski proizvajalec ostaja brez dodatne finančne podpore indijskega podjetja Mahindra & Mahindra, ki je obenem tudi njihov tričetrtinski lastnik.

Čeprav so še pred nekaj meseci pri indijskem avtomobilskem proizvajalcu Mahindra & Mahindra, ki je med drugim tudi lastnik podjetja Pininfarina, obljubljali svežih 406 milijonov ameriških dolarjev (370 milijonov evrov) za podporo razvoja in proizvodnje novih modelov korejske znamke SsangYong, pa so bili prisiljeni zaradi posledic pandemije koronavirusa to odločitev spremeniti. Indijci so podjetje SsangYong prevzeli, ko je pod prejšnjimi lastniki, podjetji Daewoo in SAIC, v letu 2010 zapadlo v finančne težave. V roku naslednjih šest let so ga ponovno oživili, da je pričelo poslovati z dobičkom. Trenutno ima SsangYong v ponudbi pet modelov križancev in poltovornjakov.

Proizvodni program znamke Mahindra & Mahindra v veliki večini zajema proizvodnjo športnih križancev in gospodarskih vozil, vendar jim je v preteklem mesecu prodaja upadla za kar 88 odstotkov. Zaradi padca prodaje so prisiljeni prerazporediti finančna sredstva z namenom ohranitve lastnega poslovanja ter prekiniti morebitna nenujna vlaganja.

Po besedah predstavnikov indijskega podjetja si bo moralo korejsko podjetje SsangYong zagotoviti nov vir financiranja, vendar jim nameravajo tudi v prihodnosti pomagati po svojih najboljših močeh, saj bodo Korejci lahko še naprej uporabljali njihove platforme. Obenem pa razmišljajo tudi o enkratnem finančnem vložku v višini 32 milijonov ameriških dolarjev (29 milijonov evrov), kar bi podjetju Ssangyong zagotovilo dovolj sredstev za poslovanje v prihodnjih treh mesecih.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: SsangYong.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nove fotografije koncepta Polestar Precept
Volkswagen prepričan v prihodnost motorjev z notranjim zgorevanjem