Novice

Okolju prijaznejša Škoda Octavia G-TEC

Škoda predstavlja različico modela Octavia, ki kot glavno pogonsko gorivo uporablja zemeljski plin (CNG) in ima četrtino nižje izpuste CO2 od primerljivega modela z bencinskim pogonom.

Okolju prijaznejšo plinsko gnano različico Octavie poganja prilagojen 1,5-litrski motor TSI s 96 kW (130 KM), ki mu učinkovitost med drugim povečuje prilagodljivo krmiljenje sesalnih ventilov po Millerjevem postopku zgorevanja, kar naj bi omogočalo porabo v razponu med 3,4 do 3,6 litra zemeljskega plina v načinu CNG ali 4,6 l bencina na 100 km v načinu pogona na bencin. Preklop med bencinskim pogonom in pogonom na plin naj bi potekal samodejno, brez intervencije voznika. Bencin naj bi se sicer uporabljal kot pogonsko sredstvo le v določenih situacijah, kot na primer v primeru zagona po polnjenju jeklenk s CNG ali pri temperaturah, nižjih od -10° C, oziroma v primeru nizke napolnjenosti jeklenk in posledično tlaka plina, nižjega od 11 barov.

Po napovedih češkega avtomobilskega proizvajalca naj bi bila nova različica Octavie zasnovana predvsem za vožnjo na plin, saj naj bi bilo v plinskih rezervoarjih shranjeno 17,33 kg plina, kar naj bi zadostovalo za do 500 km vožnje. Bencinski rezervoar s kapaciteto 9 l bo skupnemu dosegu dodal še do 190 km, kar naj bi omogočilo skupni doseg do 700 km brez potrebe po postanku na črpalki.

Škoda Octavia G-TEC bo prepoznavna po oznaki G-TEC na zadku ter v notranjosti po specifičnem prikazu virtualne armaturne plošče. Prostornina prtljažnika limuzine bo znašala 455 litrov, medtem ko bo karavanska različica Combi v osnovi nudila 495 litrov prostora za prtljago.

Nova Octavia s pogonom na zemeljski plin (CNG) naj bi v prodajne salone prišla letošnjo jesen, cene pa zaenkrat še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen Arteon po novem v dveh različicah
Alfa Romeo praznuje 110 let