Novice

Novi Passat le še v karavanski različici

Nova generacija Volkswagnovega modela Passat prihaja letošnjo jesen in bo na voljo le kot karavan.

Po besedah izvršnega direktorja znamke Volkswagen Thomasa Schäferja so se za opustitev limuzinske različice odločili zaradi občutno manjšega povpraševanja kupcev. Tisti, ki jim je nakup limuzine še naprej edina izbira, bodo imeli možnost nakupa Škodinega modela Superb, ki bo tudi v prihajajoči generaciji še naprej na voljo v limuzinski in karavanski izvedbi.

Nova generacija modela Passat, ki letos obeležuje petdeseto obletnico obstoja, naj bi bila po Schäferjevih besedah v evropskih prodajnih salonih v letošnjem septembru in bo najverjetneje zadnja, ki bo še na voljo z motorji na notranje zgorevanje. Njegova proizvodnja naj bi potekala vzporedno s proizvodnjo Škode Superb v koncernskem obratu v Bratislavi, saj so nemški obrat Emden, v katerem tudi poteka proizvodnja modela Passat, namenili proizvodnji prihajajočega električnega ID.7 in obstoječega ID.4.

Glede na dejstvo, da so se pri Skupini Volkswagen tokrat odločili zasnovo novega Passata prepustiti Škodinim strokovnjakom, ne preseneča, da je tudi nova generacija Škodinega modela Superb zasnovana na enaki konstrukcijski osnovi kot novi Passat. Thomas Schäfer ob tem poudarja, da kljub vse tesnejšem sodelovanju znamk pod okriljem Skupine Volkswagen pri nastajanju novih modelov, vsaka od njih še naprej ohranja določeno mero samostojnosti in lastno identiteto, ki jo zagotavljajo drugačni oblikovalski pristopi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nov osnutek EU bi z e-gorivi lahko podaljšal dobo motorjev z notranjim zgorevanjem
Opel Grandland prihodnje leto dobiva električnega naslednika