Novice

Prestrukturiranje in odpuščanja tudi v BMW

Posledice globalne krize so občutili tudi pri bavarskem avtomobilskem proizvajalcu, kjer ne bo šlo brez odpuščanj, začasno pa prekinjajo še sodelovanje z Mercedes-Benzom na področju razvoja avtonomnih tehnologij.

Predstavniki podjetja so se v dogovoru s sindikati odločili za vrsto ukrepov, ki naj bi zagotovili obstoj in konkurenčnost podjetja v prihodnosti. Brez podaljšanja pogodbe naj bi ostalo okoli 10.000 pogodbenih delavcev, paket dogovorjenih ukrepov pa za del zaposlenih zajema še skrajšanje delovnika s 40 ur na 38 ur tedensko ter možnost koriščenja dodatnih dni dopusta kot nadomestilo za manjše izplačilo dohodka.

Z določenimi ugodnostmi naj bi še spodbujali zaposlene, ki so blizu upokojitvi, k zgodnjemu odhodu v pokoj, v sklopu načrtov za prihodnost pa naj bi osnovali določene izobraževalne programe, namenjene mlajšim od 25 let, ki bi jim po končanem študiju zagotovili delovno mesto v podjetju.

S ciljem zmanjševanja stroškov so se pri BMW-ju odločili še za začasno prekinitev sodelovanja z Mercedes-Benzom na področju razvoja naslednje generacije tehnologij avtonomne vožnje na skupni novi tehnološki platformi. Obe podjetji sta se odločili, da bosta, zaradi trenutnih razmer na področju avtomobilske industrije, zaenkrat nadaljevali razvoj svojih obstoječih sistemov, ne izključujejo pa obnovitve sodelovanja v prihodnosti, seveda v odvisnosti od gospodarskih razmer.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, BMW. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel Zafira-e Life za potovanja brez emisij
SsangYong pred menjavo lastnika