Novice

Športnejša različica Hyundajevega i10

Potem ko so pri največjem korejskem proizvajalcu pred dnevi predstavili novo generacijo njihovega najmanjšega modela i10, so sedaj pokazali še njegovo malce bolj dinamično nastrojeno različico. Hyundai i10, ki je okrancljan z dodatki paketa N-Line, se obenem ponaša v najmočnejši izvedbi tudi z novim trivaljnim T-GDi agregatom pod motornim pokrovom, ki proizvede 100 »konjev« največje moči.

Hyundajev mali model, ki je pravkar vstopil v tretje generacijsko obdobje, se z linijo N-Line, pri kateri gre sicer več ali manj le za lepotno nadgradnjo obstoječe verzije, tako pridružuje modelom i30, i30 Fastback in Tuscon. Najbolj športno različico modela i10 bo sicer na zunaj moč prepoznati po drugačnih LED dnevnih lučeh, posameznih rdeče obarvanih detajlih (npr. na sprednji maski), ekskluzivnih 16-palčnih lahkih platiščih ter opaznejšemu zadnjemu difuzorju. Kupci bodo sicer lahko izbirali med šestimi karoserijskimi barvami, pri čemer jih bo tudi znotraj pričakal malce bolj športno oblikovan ambient s posameznimi elementi v rdeči barvi.

Za razliko od ostalih modelov z oznako N-Line, pa pri i10 ne gre zgolj za lepotne popravke, saj se ponaša tudi z opcijo močnejše motorizacije. Poleg obstoječega 1,2-litrskega štirivaljnika s 84 KM moči (118 Nm navora) korejski proizvajalec ponuja še nov litrski trivaljni agregat, ki proizvede 99 KM moči (127 Nm). Ta naj bi ob precej majhni masi vozila (pod 1.000 kg) poskrbel za nekoliko bolj igrive občutke.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Športnejša različica Hyundajevega i10"


mrtwelvetrees
4 leta 7 meseci nazaj

Pričakoval sem vsaj ene 120KM.

xxl
4 leta 7 meseci nazaj

Pa še imajo ga na lageru.

 
Znane so okvirne cene za električno Hondo e
Ford stavi na elektrificikacijo številnih modelov