Novice

Peugeot 308 je novi obraz znamke

Francoski avtomobilski proizvajalec je razkril novo generacijo modela 308, ki želi z vgrajeno tehnologijo in oblikovno dovršenostjo postati vzornik svojega avtomobilskega segmenta.

Novi Peugeot 308 je bil zasnovan na večenergijski platformi EMP2 s pogledom proti razredu višje, saj želi znamka kupcem njihovih vozil ponuditi kar najboljšo uporabniško izkušnjo. Optimizacija arhitekturne zgradbe je pripomogla k povečanju udobja ter izpostavila dinamiko in pripadnost znamki, ki jo zaznamuje pred kratkim predstavljeni novi logotip.

Zunanjost nove generacije je skladna s trenutnimi oblikovalskimi smernicami znamke in poudarjeno dinamiko, daljša medosna razdalja (55 mm v primerjavi s prejšnjo generacijo) pa omogoča več prostora potnikom na zadnjih sedežih. Celotna zasnova zunanjosti je podrejena aerodinamični učinkovitosti in optimalnemu prehajanju zraka ter izražena preko poudarjenih oglatih bočnih linij in oblike zadnjega dela, kjer za prepoznavnost poskrbi dolg spojler v zaključku strešne linije. Že v osnovni različici bodo na voljo sprednji žarometi v tehniki LED, opcijsko pa bodo na voljo tudi v matrični izvedbi. S svojo obliko bodo poskrbeli za podnevi in ponoči prepoznaven svetlobni podpis novega 308, ki bo dopolnjen z zadnjimi lučmi s tehnologijo Full LED v podobi treh levjih krempljev.

Novi Peugeot 308 bo na voljo v sedmih barvnih odtenkih zunanjosti (zelena Olivine, modra Vertigo, rdeča Elixir, biserno bela Perle, bela Banquise, siva Artense in črna Perla Nera) ter z notranjostjo, obogateno z izbiro kvalitetnih materialov. Peugeot i-Cockpit ohranja načelo osredotočenosti na voznika in med vožnjo zagotavlja optimalno ergonomijo, po zaslugi novo oblikovane sredinske konzole pa je bilo pridobljeno precej prostora. Na voljo bo najsodobnejši multimedijsko-informacijski sistem s sredinsko nameščenim 10,1-palčnim zaslonom na dotik ter možnostjo brezžičnega povezovanja, povezano navigacijo TomTom ter podporo glasovnemu upravljanju.

Varnost bo zagotovljena s pomočjo najsodobnejših asistenčnih sistemov, ki med drugimi vključujejo sistem za samodejno zaviranje v sili in nadzor mrtvega kota, opozorilnik na promet za vozilom, novo kamero za vzvratno vožnjo in parkirnega pomočnika. Ob izbiri paketa opreme Drive Assist 2.0 je dodan še prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop and Go (pri samodejnem menjalniku EAT8) ter sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu, ki vključuje tri nove funkcije (polsamodejna menjava voznega pasu, priporočilo o omejitvi hitrosti in prilagoditev hitrosti v ovinkih glede na krivuljo).

Motorno ponudbo novega 308 sestavljajo trivaljni, 1,2-litrski bencinski motorji Pure Tech (Puretech 110 in Puretech 130) ter 1,5-litrski štirivaljni dizelski Blue HDI (BlueHDi 130) v kombinacijah s 6-stopenjskim ročnim ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Na voljo bosta tudi dve priključno-hibridni različici (Hybrid 225 e-EAT8 in Hybrid 180 e-EAT8) z litij-ionsko baterijo kapacitete 12,4 kWh in približno 60 km čistega električnega dosega.

Proizvodnja novega modela bo potekala v francoskem obratu Mulhouse, v evropskih prodajnih salonih pa ga lahko pričakujemo v drugi polovici letošnjega leta. Na izbranih trgih bo nakup novega Peugeota 308 možen tudi preko spleta, kjer bodo omogočili 100-odstotno digitalni nakup, vključno z odkupom rabljenega vozila, sklenitvijo pogodbe o financiranju ter izbiro kraja predaje novega vozila.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Peugeot 308 je novi obraz znamke"


MORDOR
10 meseci 5 dni nazaj

Grd avto. Tale ki je v piko zrihtan je še nekako. Osnovnejši modeli bodo žalostni.

wildbliw
10 meseci 4 dni nazaj

Ne vem, zakaj se ti zdi grd. Osebno mislim, da je tale pripeljal filozofijo organske oblike praktično do popolnosti. Že 508 ne izgleda slabo, njegov problem je, da izgleda manjši, kot v resnici je. Tale pa je še za par stopenj bolj dodelan. Kar so bolj manj uspešno poskušali že Alfa Romeo in MB, je Peogeotu zdaj uspelo skoraj v popolnosti. Res, da kar malo v oči zabode tista vdrtina nad pragom, ki je za tak koncept malo premočna, predvsem pa preostra. Nekako izstopa, pa niti ne ob prvem pogledu.
Sprednji del je znamkin in ne le zelo dobro, ampak vrhunsko vkomponiran v celoto. Priznati moram, da me je pustilo odprtih ust, ko sem videl, to zlitje tehnološkega prijema z organskim. Kapo dol oblikovalcem. Avto pa izgleda vrhunsko tudi iz zadnje strani. Moja edina pripomba je za odtenek preoster lom linije spodnjega dela odbijača ob straneh. Obrobe koles so za razliko od manjšega brata izdelane brezhibno in dajejo vtis zelo visoke kvalitete.
In še notranjost; je čisti kontrast zunanjosti; tehnološko, futuristično in povsem dovolj prestižno. A po francosko, seveda. Priznam, da sem že videl nekaj boljših notranjosti, a kljub vsemu je ta še vedno kar precej nad povprečjem.

10 meseci 4 dni nazaj

Vse to jim nič ne pomaga, ker zaradi pogonskih opcij nebi niti malo pomislil da bi ga kupil.

wildbliw
10 meseci 5 dni nazaj

Zaenkrat samo pohvale. Opazil, spremembo pri zadnjih lučeh. Pogumno, pohvalno, a za moj okus malenkost preveč ležeče. Drugače pa lahko rečem samo: “Robi, uči se!” Kaj več pa, ko bom imel čas.

 
Wallis Motor Ljubljana je prenovil salon znamke BMW
Znane so cene Dacie Spring za slovenski trg