Novice

Audi R8 bo zadnji z motorjem V10

Pri Audiju so potrdili, da bo novi R8 V10 GT RWD njihov zadnji model z bencinskim desetvaljnikom.

Ob razkritju novega zmogljivega modela so pri nemški znamki obenem potrdili, da bo R8 V10 GT RWD njihov zadnji model, ki ga bo poganjal 5,2-litrski bencinski desetvaljni motor. V tokratni izvedbi bo motor razvil 456 kW (620 KM) moči in 565 Nm navora, ki se na cesto prenašata preko 7-stopenjskega samodejnega menjalnika z dvema sklopkama. Najzmogljivejši model z zadnjim pogonom iz Audijeve ponudbe bo iz mirovanja do 100 km/h pospešil v 3,4 sekunde, medtem ko bo ob najvišji doseženi hitrosti števec pokazal 320 km/h.

Zunanjost novega R8 V10 GT RWD bo ob standardnem sivem odtenku Suzuka Gray na voljo še v barvah Tangorot Metallic in Daytona Gray Metallic, novi model pa bo prepoznaven tudi po aerodinamičnem paketu z dodatki, ki optimizirajo pretok zraka in po 20-palčnih aluminijastih platiščih. Notranjost s športnimi sedeži bo na voljo v kombinaciji črne z rdečimi vstavki in dodatki iz ogljikovih vlaken.

S prodajo novega R8 V10 GT RWD naj bi pričeli v prihodnjem letu, zanj pa bo potrebno odšteti najmanj 225.000 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Motor Authority. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Audi R8 bo zadnji z motorjem V10"


wildbliw
1 leto 6 meseci nazaj

Lahko bi pisal esej, pa se mi ne da. Kot celota lahko rečem le “čista lepota in vrhunski značaj”, pa čeprav bi morda našel kak detajlček ,ki tudi malo zmoti.

1 leto 6 meseci nazaj

Lep glih ni, madžarski motor pa naredi svoje glede zanesljivosti.

 
Radikalni Alpine A110 R
Peugeot s široko paleto električnih vozil