Novice

Električna različica novega Peugeota 308 prihaja prihodnje leto

Francoski avtomobilski proizvajalec je razkril podrobnosti električne različice nove generacije modelov Peugeot 308 in 308 SW.

Baterijsko gnana kombilimuzinska in karavanska različica novega Peugeota 308 bo še bolj učinkovita, saj so inženirji precej pozornosti namenili izboljšavam aerodinamike, standardno pa bodo za stik s cesto za manj energijskih izgub skrbele posebne pnevmatike z manjšim kotalnim uporom, nameščene na novih aerodinamično zasnovanih 18-palčnih platiščih.

Notranjost električnega Peugeota 308 ostaja skoraj identična notranjosti modelov s klasično motorizacijo, z zadnjo izvedenko i-Cockpita, sredinsko nameščenim 10-palčnim zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema in tridimenzionalnim prikazom na vetrobranskem steklu. Voznik bo imel možnost izbire med voznimi načini Eco, Normal, Sport in Brake, ki dodatno poveča učinkovitost rekuperacije.

Električni pogonski sklop s 115 kW (156 KM) in 260 Nm navora naj bi porabil le 12,7 kWh na sto prevoženih kilometrov, baterija kapacitete 54 kWh (51 kWh neto) pa naj bi omogočala do 400 kilometrov dosega z enim polnjenjem. Posebnost baterije je spremenjena kemična sestava (80 % niklja, 10 % mangana in 10 % kobalta), 400-voltna arhitektura pa bo omogočala hitro polnjenje z do 100 kW. Polnjenje med 20 in 80 odstotki kapacitete naj bi trajalo manj kot 25 minut, baterijo pa bo moč polniti tudi preko vgrajenega 11-kilovatnega polnilnika s trifaznim priključkom.

Po pričetku prodaje bosta na izbranih trgih nova Peugeota 308 in 308 SW naprodaj tudi preko spleta, kupcem pa bo na voljo vrsta storitev, vključno z možnostjo uporabe aplikacije My Peugeot, ki bo olajšala interakcijo z avtomobilom. Pričetek prodaje je predviden nekje na sredini prihodnjega leta, v slovenske prodajne salone, kjer bosta na voljo v paketih opreme Allure in GT, pa prihajata v drugi polovici prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW z novo generacijo baterij obljublja več zmogljivosti
Prelomni Ferrari Purosangue