Novice

Pininfarina predstavlja prvi avtomobil Battista, narejen po željah kupca

Pininfarina načrtuje serijo 150 primerkov električnega super športnega avtomobila, ki bodo ustvarjeni v skladu z željami kupcev.

Italijanska oblikovalska hiša je pokazala prvega iz serije avtomobilov, narejenih po meri in željah bodočih uporabnikov, ki so tokrat dobili priložnost sodelovanja pri personalizaciji posameznih elementov. Postavili so jih pred precej težko nalogo, saj naj bi jim bilo na voljo kar 128 milijonov možnih kombinacij.

Pininfarina Battista je električni super športni avtomobil, ki so ga prvič predstavili kot prototip na avtomobilskem salonu v Ženevi leta 2019. Poganja ga električni pogonski sklop s 1.900 KM in 2.300 Nm navora v kombinaciji s paketom baterij kapacitete 120 kWh, kar omogoča pospešek iz mirovanja do 100 km/h v manj kot dveh sekundah ter preko 500 km dosega z enim polnjenjem.

Prvi prikazan avtomobil omejene serije je bil zasnovan po navdihu mesta New York, njegov dizajn pa predstavlja kombinacijo videza surovih ogljikovih vlaken in modre barve z rdečimi in belimi črtami, ki jih bodo obarvali ročno. Videz zunanjosti prvega kupcu prilagojenega modela, poleg črne strehe ter zadnjega difuzorja in spojlerja v črni barvi, zaokrožajo še platišča z vzorcem “Impulso” v matiranem odtenku sive z aluminijasto sredinsko matico črne barve.

Unikaten naj bi bil tudi videz notranjosti, vendar je pri italijanski oblikovalski hiši zaenkrat še niso slikovno predstavili. Glede na podane informacije naj bi bila kabina zasnovana v kombinaciji črnega usnja in modre alkantare s kontrastnimi šivi in dodatki bele in rdeče, skladnimi z zunanjimi črtami.

Oblikovanje posameznih modelov bo v sodelovanju s kupci lahko potekalo preko spleta ali v Pininfarininem novem oblikovalskem ateljeju v sklopu proizvodnega obrata Cambiano, kjer naj bi še letos pričeli s serijsko proizvodnjo tega modela. Serija personaliziranih modelov Battista naj bi vključevala 150 avtomobilov, tretjina bo namenjena ameriškemu trgu, cena posameznega modela pa naj bi bila okrog dva milijona evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Pininfarina. Foto: Pininfarina.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Pininfarina predstavlja prvi avtomobil Battista, narejen po željah kupca"


xxl
2 meseci 4 dni nazaj

Tehnika by Rimac ste pozabili omenit. 😉

cashy
2 meseci 3 dni nazaj

Povsem enako sem sam pomislil: vse specifikacije kot v Rimac Neveri. Ker je močan lastnik Rimaca tudi Bugatti, verjetno Pininfarina sodeluje z njimi…

xxl
2 meseci 3 dni nazaj

Ni verjetno, ampak je dejstvo 😉
In Rimac je lastnik Bugattija in ne obratno.

cashy
2 meseci 2 dni nazaj

ah, res je, Rimac ima 55% delež Bugattija, VW pa 45%…

2 meseci 4 dni nazaj

Sej če se ne motim, je tole (z izjemo oblike) kar komplet Nevera.

 
Porsche Macan po osvežitvi še bolj zmogljiv
Mercedes-Benz Vision EQXX bo utemeljil bodoče električne modele