Novice

Porsche Macan po osvežitvi še bolj zmogljiv

Porsche razkriva prve podrobnosti prenovljenega športnega križanca Macan, ki bo ob močnejših motorjih in prenovljenem videzu nudil še več dinamike in športnosti.

Porsche je s prenovo modela Macan poskrbel za skladnost zmogljivega športnega križanca z zahtevami sedanjosti in bližnje prihodnosti. Osvežitev zunanjosti z ostrejšimi linijami poudarja športnost, avtomobil pa po zaslugi spremenjenega sprednjega dela deluje širše in bolj agresivno. Zadnji del zaključuje nova oblika difuzorja, dinamični značaj pa še dodatno poudarjajo tridimenzionalne strukture spredaj in zadaj. Kot del standardnega paketa bodo kupci dobili še športno zasnovana stranska ogledala in sprednje LED žaromete s Porschejevim dinamičnim sistemom osvetlitve (PDLS). Pri osnovnem modelu bodo standardno na voljo nova 19-palčna platišča, Macan S standardno dobiva 20-palčna platišča, medtem ko bo najbolj zmogljiv Macan GTS že serijsko opremljen s platišči velikosti 21 palcev. Izbira bo možna med štirinajstimi barvnimi odtenki zunanjosti, vključno z novima odtenkoma Papaya Metallic in Gentian Blue Metallic ter odtenkom zelene Python, ki bo na voljo modelu z oznako GTS z opcijo GTS Sport.

Nekaj občutnih sprememb prenova prinaša tudi notranjosti, kjer nova, sodobnejša osrednja konzola prinaša drugačen koncept upravljanja, saj so fizična stikala in gumbe zamenjali s površinami na dotik. Posledično je ob krajši ročici izbirnika prestav zasnova kontrolnega modula sodobnejša, bolj čista ter preglednejša, priokus klasike pa kot del serijske opreme dodaja analogna ura na sredini armaturne plošče. Upravljanje funkcij avtomobila bo lahko potekalo preko glasovnega upravljanja ali preko sredinsko nameščenega 10,9-palčnega zaslona na dotik, ki bo kot del multimedijsko-informacijskega sistema skrbel tudi za prikaz informacij. Nov je še multifunkcijski volan, ki izhaja iz modela 911, opcija GTS Sport pa dodaja športne sedeže, dodatke iz ogljikovih vlaken ter oblazinjenje Race-Tex z dodatki usnja in kontrastnimi šivi.

Izboljšano podvozje osveženega modela Macan vsem modelom omogoča boljše vozne lastnosti in več športne dinamike pri vožnji. Osnovni model bo poganjal nov 2,0-litrski štirivaljnik s 195 kW (265 KM) in pospeškom iz mirovanja do 100 km/h v 6,2 s ter najvišjo hitrostjo 232 km/h. Različici Macan S in GTS bo poganjal 2,9-litrski biturbo V6 motor z 280 kW (380 KM) oziroma 324 kW (440 KM). Macan GTS bo s 44 kW (60 KM) več moči v primerjavi s predhodnikom do stotice pospešil v 4,3 s in dosegel najvišjo hitrost 272 km/h, Macan S pa bo z 20 kilovatnim prirastkom moči v primerjavi s predhodnim modelom iz mirovanja do 100 km/h pospešil v 4,6 s ter dosegel najvišjo hitrost 259 km/h. Vsi motorji so povezani s 7-stopenjsko dvosklopčno avtomatiko PDK in štirikolesnim pogonom.

Pri Porscheju so že pričeli z zbiranjem naročil novega modela Macan, prve dobave pa načrtujejo v začetku letošnjega oktobra.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pariški avtomobilski salon ponovno prihodnje leto
Pininfarina predstavlja prvi avtomobil Battista, narejen po željah kupca