Novice

Mercedes-Benz Vision EQXX bo utemeljil bodoče električne modele

Nemški avtomobilski proizvajalec razkriva koncept Vision EQXX, ki naj bi imel z enim polnjenjem preko 1.000 km dosega.

Mercedes-Benz Vision EQXX po besedah predstavnikov znamke predstavlja simbol njihovih ambicij o razvoju visoko učinkovitega avtomobila. V okviru strategije za prihodnost, ki temelji predvsem na elektrifikaciji, trenutno poteka razvoj futurističnega električnega koncepta Vision EQXX, ki naj bi ga premierno predstavili prihodnje leto.

Za prihajajoči koncept napovedujejo, da bo ob predstavitvi električno vozilo z najdaljšim dosegom in najvišjo učinkovitostjo v primerjavi z znanimi električnimi vozili. Za razvoj koncepta Vision EQXX skrbi ekipa strokovnjakov, ki so se jim priključili tudi inženirji Mercedesovega oddelka za razvoj pogonskih sklopov bolidov Formule 1 (HPP –  High Performance Powertrain Division), ki bodo prispevali k hitremu napredku uresničevanja ambicioznih ciljev. Cilj je ustvariti električno vozilo, ki za sto prevoženih kilometrov porabi enomestno število kilovatnih ur električne energije. To pomeni da naj bi Vision EQXX z eno kilovatno uro elektrike prevozil več kot 10 km, pri Mercedesu pa so se odločili, da problema učinkovitosti ne nameravajo reševati le s povečevanjem kapacitete baterij.

Tehnološke rešitve in pogonski sklop, ki bodo predstavljeni v konceptu Vision EQXX, naj bi bili kasneje uporabljeni tudi v električnih modelih znamke v prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Daimler. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pininfarina predstavlja prvi avtomobil Battista, narejen po željah kupca
Mercedes-Benz pospešeno načrtuje električno prihodnost