Novice

Pomemben mejnik prodaje modelov ID.

Volkswagen je cilj pol milijona prodanih modelov električne družine ID. dosegel eno leto prej, kot so načrtovali.

V skladu s strategijo Accelerate s katero nemška znamka postaja ponudnik brezemisijskih storitev mobilnosti, je Volkswagen pri elektrifikaciji voznega parka dosegel nov mejnik. Od predaje prvega modela ID.3 kupcu v oktobru 2020, so eno leto pred načrtovanim rokom pri Volkswagnu prodali 500.000 avtomobilov električne družine ID.

Ključnega pomena za uspešen prodor na področju ponudbe baterijsko gnanih električnih vozil je namenska modularna platforma MEB, ki omogoča velik doseg, veliko prostora v notranjosti in brezžično možnost posodabljanja programske opreme, ki jo Volkswagen svojim strankam zagotavlja preko celotnega življenjskega cikla avtomobila.

Po besedah Imelde Labbé, članice uprave za prodajo, marketing in poprodajo pri Volkswagnu, pol milijona dobavljenih vozil potrjuje, da so njihovi modeli pri kupcih dobro sprejeti, kar je še dodatno zagotovilo, da so na pravi poti. Dodaja še, da imajo še vedno veliko odprtih naročil, saj na svoj naročen električni avtomobil čaka še 135.000 kupcev.

Do leta 2030 naj bi 70 odstotkov njihove prodaje v Evropi predstavljali električni modeli, po letu 2033 pa naj bi Volkswagen v Evropi proizvajal le še električne avtomobile. Do leta 2026 naj bi predstavili deset novih električnih modelov in s tem prevzeli primat najširše ponudbe tovrstnih modelov v vseh segmentih.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota Prius v Evropi le še kot priključni hibrid
Lucid Gravity bo prestižni električni športni terenec