Novice

Povečana zmogljivost nove različice Dacie Spring

Dacia je na avtomobilskem salonu v Bruslju predstavila zmogljivejšo različico električnega mestnega modela Spring.

Dacia Spring Extreme bo na voljo z močnejšim električnim motorjem z 48 kW (65 KM), ki osnovni različici tega modela dodaja 15 kW oziroma 20 KM. Močnejši motor prihaja v kombinaciji z novim menjalnikom, ki naj bi omogočal učinkovitejše pospeševanje in regeneracijo energije v širšem razponu hitrosti.

Glede na to, da nadgradnja vseeno ni tako ekstremnih razsežnosti, kot je novo ime, pa lahko le upamo, da bo Dacia Spring z novim pogonskim sklopom živahnejša. Kljub večji moči kapaciteta baterij še naprej ostaja 26,8 kWh, kar naj bi zadostovalo za do 220 kilometrov mešanega cikla vožnje ali do 305 kilometrov vožnje po mestu, merjeno po normativih WLTP.

Zunanjost dodatne različice dobiva nov barvni odtenek modre (Slate) v kombinaciji z bakreno rjavimi kontrastnimi elementi na strešnih letvicah, platiščih in pokrovih stranskih ogledal. Poleg tega prenova prinaša tudi uskladitev s spremenjeno celostno podobo znamke Dacia, izraženo z drugačnim videzom sprednje maske in novim emblemom. Barvna kombinacija z bakreno rjavimi dodatki se nadaljuje tudi v notranjosti s sredinsko nameščenim 7-palčnim zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema, ki skrbi za prikaz navigacije in posnetkov kamere za vzvratno vožnjo. Dacia Spring Extreme bo v osnovi nudila še električno nastavljanje vzvratnih ogledal, ročno klimatsko napravo, samodejni vklop žarometov ter možnost povezave preko USB vhoda ali Bluetooth.

S prodajo Spring Extreme, ki zamenjuje različico Expression, naj bi že pričeli v Franciji, kjer bo zanjo potrebno odšteti najmanj 22.300 evrov, medtem ko cena osnovne različice Spring Essential znaša 20.800 evrov. Prve dobave kupcem so predvidene v začetku letošnjega poletja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Dacia.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Povečana zmogljivost nove različice Dacie Spring"


mrtwelvetrees
13 dni 6 ur nazaj

Za ta denar raje vzamem Dačo bencinarja ! Recimo Jogger z max opremo pride okoli 20k (res da ni isti tip avta, ampak vseeno)

13 dni 14 ur nazaj

Iz ene skrajnosti v drugo, na eni strani Tesle s 450 konji na drugi Dacie s 45 konji

13 dni 14 ur nazaj

Se še kdo spomni, ko je bil električni Up/Citigo nekaj čez 12 jurjev? Sicer je šlo za akcijo, ampak sigurno VW in Škoda nista šla sebi v minus.

Če bi že rabil 3. avto pri hiši za lokalne opravke, raje starega Cliota za 2 jurja.

megane16v
10 dni 18 ur nazaj

Podpišem, Clio 3, 1,2 16V

cashy
12 dni 9 ur nazaj

a sta bila omenjena VW in Škoda s to ceno, ko je bila aktualna še ta velika subvencija za nakup EV?

xxl
14 dni 5 ur nazaj

In kaj je tukaj ekstremnega? Razen cene.

Firediver
13 dni 21 ur nazaj

Ime paketa opreme…pa tukaj je govora o Daciji, ekstremno je vse, kar je malce več od osnovnega.

 
Izboljšave za električna modela Volvo C40 in XC40
Za vozila Renault razvijajo novo tehnologijo dvosmernega polnjenja