Novice

Predstavljeni prvi obrisi notranjosti modela Ioniq 5

Hyundai počasi dviguje temperaturo pred skorajšnjim razkritjem novega električnega modela Ioniq 5, ki prihaja kot prvi model pod samostojno znamko.

Ioniq 5 je prvi električni model korejskega avtomobilskega proizvajalca, zasnovan na novi električni platformi E-GMP (Electric Global Modular Platform), ki z zasnovo ploščate baterije omogoča kar največ prostora v notranjosti. Kabina prihajajočega modela naj bi bila iz okolju prijaznih materialov, iz predstavljenega pa lahko razberemo nov pristop pri oblikovanju notranjosti.

Udobni sedeži so oblečeni v prevleko iz ekološkega usnja, medtem ko naj bi za ostale površine, poleg recikliranih in bio materialov, uporabili tudi tekstil iz trajnostno pridelanih vlaken. Ekološko noto so ubrali tudi pri izbiri barve, ki je narejena na poliuretanski osnovi v kombinaciji z mešanico naravnih olj. Inženirji so se odločili za zanimivo in inovativno izvedbo sredinske konzole, ki je pomična in predstavlja neke vrste univerzalni otok za povečanje uporabnosti in udobja.

Podpredsednik in vodja Hyundaijevega globalnega oddelka za oblikovanje SangYup Lee je novi Ioniq 5 označil kot izvirni prikaz oblikovanja, ki v optimističnem duhu predstavlja nove dimenzije prostora. Zato so se pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu potrudili ter oblikovali poseben prostor, ki bo predstavljal dom izven doma.

Svetovna premiera novega Ioniq 5 bo 23. februarja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguar naj bi do 2025 postal znamka izključno električnih vozil
Mercedes-Benzov razred C prihaja z elektrificirano pogonsko paleto