Novice

Prenova Mercedes-Benzu razreda E prinaša še več dinamike

Mercedes-Benz je razredu E namenil obsežno osvežitev, ki bo najprej na voljo pri limuzinski in karavanski različici.

Prenova že vstopnemu modelu prinaša športni videz s centralno nameščenim emblemom znamke, kar je bilo do sedaj namenjeno višjim nivojem opreme. Spremembe prednjemu delu prinašajo še več dodatkov v videzu kroma in sijočih elementov ter nekoliko spremenjene reže hladilnika, ki poudarjajo športnost in dinamični značaj avtomobila. Zadek prenovljenih modelov bo prepoznaven po spremenjenih zadnjih lučeh, limuzinska izvedenka pa tudi po novem zadnjem odbijaču. Na voljo naj bi bili trije novi barvni odtenki (High-Tech Silver, Graphite Grey Metallic in Mojave Silver), ter razširjen nabor platišč – tudi v aero izvedbi, ki naj bi pripomogla k manjši porabi.

Notranjost prenovljenih modelov razreda E bo zasijala v novih barvnih kombinacijah ob uporabi kvalitetnih materialov, ki vključujejo tudi lesene in aluminijaste dodatke v kombinaciji z ogljikovimi vlakni ter izžarevajo športnost skupaj z na novo zasnovanimi sprednjimi sedeži. Kljub temu, da sedeži ponujajo dovolj bočnega oprijema, pa naj to ne bi vplivalo na udobje. Voznikov sedež se ob vpisu voznikove višine preko sistema Mercedes Me ustrezno samodejno nastavi. Na voljo bo najbolj sveža generacija multimedijskega sistema MBUX, ki prihaja z dvema 10,25-palčnima zaslonoma (opcijsko lahko tudi 12,3 palca), ki sta nameščena drug ob drugem, ter možnostjo izbire med štirimi različnimi načini grafike z novim, še bolj intuitivnim prikazom informacij na instrumentni plošči.

Kot smo pri Mercedesu že vajeni, bo za večjo varnost in v pomoč vozniku na voljo vrsta naprednih assistenčnih sistemov. Le-ti obenem povečujejo tudi raven aktivne varnosti, saj so v določenih situacijah v primeru voznikove neodzivnosti zmožni odreagirati in varno zaustaviti avtomobil.

Pogonski sklopi osveženega razreda E bodo še bolj v duhu elektrifikacije, saj naj bi bilo na voljo sedem kombinacij v navezi s tehnologijo priključnega hibrid ter paleta učinkovitih bencinskih motorjev z močjo v razponu med 115 kW in 270 kW, medtem ko bo nabor dizelskih motorjev zajemal razpon moči med 118 kW in 243 kW. Prvič bo na voljo tudi bencinski štirivaljnik (M 254) z integrirano tehnologijo zaganjalnik/generator (ISG), ki bo bencinskim zmogljivostim dodal še 15 kW moči in 180 Nm navora, modeli s to tehnologijo pa bodo namesto sistemov z običajno napetostjo uporabljali 48 V sisteme.

Prenove sta bila deležna tudi limuzinska in karavanska različica AMG, ki poleg osveženega videza dobivata še bolj športen značaj ter v kombinaciji s trilitrskim šestvaljnikom (AMG E53 4Matic – 320 kW / 435 KM, 520 Nm) zagotavljata enkratno vozniško izkušnjo.

Novi razred E prihaja v prodajne salone v letošnjem poletju, najprej kot limuzina in karavan, kmalu kasneje pa naj bi sledile še ostale različice.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prenova Mercedes-Benzu razreda E prinaša še več dinamike"


wildbliw
3 leta 4 meseci nazaj

Zadaj zelo lep, od strani nedodelan, od spredaj pa izgleda tako, kot ena žemljica. Definitivno pa športna verzija, ki ima bolj poudarjene obrobe za kolesa, izgleda nekoliko bolje.

 
Koncept BMW i4 zelo natančno napoveduje električni serijski model
Volkswagen pokazal praktično končno podobo električnega ID.4