Novice

Prestavljen prihod električnih terenskih modelov podjetja Rivian

Zaradi posledic pandemije koronavirusa so pri ameriškem zagonskem podjetju Rivian prestavili prihod njihovih težko pričakovanih električnih modelov.

Rivian naj bi s prodajo električnega športnega terenca R1S in  poltovornjaka R1T predvidoma pričel v drugi polovici letošnjega leta, vendar so bili zaradi dogajanja v zvezi s pandemijo koronavirusa prisiljeni pričetek prodaje zamakniti v leto 2021. Rivian je sicer eno uspešnejših zagonskih podjetij na področju razvoja in izdelave električnih vozil, saj so uspeli pridobiti sredstva v višini nekaj milijard dolarjev, električna vozila pa naj bi izdelovali tudi za Amazon in Ford.

Pri Rivianu so se pripravljali na pričetek proizvodnje v bivšem obratu znamke Mitsubishi, kjer je nazadnje potekala proizvodnja modela Mitsubishi Outlander Sport. Proizvodni obrat, ki se nahaja v mestu Normal na področju ameriške zvezne države Illinois, so pripravljali za proizvodnjo obeh električnih modelov, vendar so morali zaradi odredbe karantene 18. marca priprave prekiniti. Doma je ostala večina izmed 300-ih zaposlenih v podjetju, kljub začasni zaustavitvi del pa naj bi vsi zaposleni še naprej prejemali normalno plačilo. Po besedah tiskovne predstavnice Amy Mast skušajo posledice začasne zaustavitve priprav omiliti v čim večji meri, saj lahko nekaj pogodbenih delavcev še naprej nadaljuje z delom.

Poltovornjak R1T in športni terenec R1S sta bila javnosti prvič predstavljena na avtomobilskem salonu v Los Angelesu leta 2018, kjer sta požela veliko zanimanja, tudi zaradi napovedanega dosega, ki naj bi z enim polnjenjem znašal preko 640 km.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto in video: Rivian.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes praznuje 120. obletnico obstoja
Svetovni avto leta 2020 je Kia Telluride