Novice

Pustolovski duh Mazde CX-50

Mazda je razkrila novi CX-50, ki naj bi s svojo robustnostjo osvajal kupce z aktivnim življenjskim stilom, a le širom Amerike.

Mazda CX-50 je prvi od napovedanega paketa petih novih športnih križancev. Razvili so ga posebej za ameriški trg in naj bi se uvrščal med modela CX-30 in CX-5. Pri japonski znamki so imeli pri zasnovi novega športnega križanca v mislih predvsem kupce, ki  z aktivnim načinom življenja veliko časa prebijejo v naravi. Zato so mu ob robustnejši zasnovi že v osnovi namenili štirikolesni pogon v kombinaciji z novim inteligentnim sistemom izbire voznih načinov (Mi-Drive), ki naj bi omogočil učinkovito izrabo zmogljivosti tudi ob težjih terenskih izzivih. Na voljo naj bi bil v povezavi z 2,5-litrskim bencinskim motorjem Skyactiv-G v atmosferski ali turbinsko podprti različici in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Kasneje načrtujejo še elektrificirano opcijo v hibridni različici, zaenkrat pa še ni znano, ali bo na voljo tudi kot priključni hibrid.

Videz zunanjosti sledi Mazdinim oblikovalskim smernicam v skladu z evolucijo njihovega oblikovalskega načela Kodo, ki ga poudarijo vitki sprednji žarometi, dolg motorni pokrov in prečiščene stranske linije. Zasnova notranjosti temelji na notranjosti modela Mazda3, ki so ji v skladu z značajem avtomobila dodali nekaj terenskega duha.

Proizvodnja novega modela naj bi januarja prihodnje leto stekla v proizvodnem obratu Huntsville v ameriški zvezni državi Alabama, ki ga upravljajo v sodelovanju s Toyoto.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Pustolovski duh Mazde CX-50"


tha_man
2 leta 4 meseci nazaj

Zgleda zelo lepo, pravzaprav najlepše od vseh CX-ov. Škoda da bo samo za čez lužo. Nasploh se mi zdi Mazda drugje boljši nakup kot v evropi, precej boljša motorizacija, boljši 4×4… zdaj bo pa še sama modelna paleta boljša…

 
Peteroboj PRIMA kompaktnih prestižnih križancev
Škoda Karoq dobiva novo podobo