Novice

Začetek novega obdobja z razkritjem modela Mazda3

Mazda je predstavila četrto generacijo njihovega kompaktnega modela, ki premierno nastopa na avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Novo Mazdo3 so zasnovali s namenom postati avtomobilska znamka, najbolj povezana s svojimi strankami. Njihova filozofija temelji na ustvarjanju dodane vrednosti lastnikom Mazdinih vozil in ustvarjanju enkratne vozniške izkušnje v vsakodnevnem življenju. Po lanskoletni predstavitvi dolgoročne vizije tehnološkega napredka (Sustainable Zoom-Zoom 2030), bo to njihov prvi model, ki bo deležen najsodobnejših tehnologij. Zgrajena je na novi platformi (Skyactiv-Vehicle Architecture), zunanjost pa je oblikovana po načelu Kodo, ki so ga tekom let nadgrajevali, tako da avtomobil sedaj temelji na enostavnih linijah. Kljub enostavnosti le-te poudarijo izraz avtomobila in njegovo eleganco, ki je nekoliko bolj izrazita pri limuzinski različici. Tudi z vidika varnosti naj bi nova Mazda 3 postavljala višje standarde, tako z vidika pasivne, kot tudi aktivne varnosti.

Videz notranjost odraža željo po še večji povezanosti z voznikom in potniki. Mazdini inženirji so pri ustvarjanju voznikovega okolja upoštevali najnovejše smernice in tehnologijo pri načrtovanju pozicije sedenja, širini vidnega polja in intuitivnosti uporabe nastavitev. V kabini seveda ne bo manjkalo najnovejših tehnoloških pripomočkov, za podajanje informacij bo na voljo 8,8-palčni sredinski prikazovalnik, ljubitelje dobrega zvoka pa bo razveselil kvaliteten zvočni sistem.

Nova Mazda3 bo na voljo v limuzinski in kombilimuzinski različici z dolžinama 4.662 mm in 4.459 mm ter medosno razdaljo 2.725 mm. Za pogon bodo skrbeli že znani motorji družine Skyactive (G 1.5, G 2.0, G 2.5, D 1.8) in nov, po Mazdinih besedah, revolucionarni motor z oznako Skyactiv-X. Dvolitrski bencinski motor združuje prednosti bencinskih in varčnost dizelskih motorjev ob uporabi inovativne tehnologije nadzorovanega kompresijskega vžiga. Motorji bodo na voljo v povezavi s 6-stopenjskim ročnim ali 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom.

Več podrobnosti bo znanih po predstavitvi v Los Angelesu, s prodajo pa nameravajo pričeti v začetku prihodnjega leta – najprej na ameriškem trgu, kmalu zatem pa bo predvidoma na voljo tudi v Evropi.

Avtomobilizem.com (Vir: Mazda. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Začetek novega obdobja z razkritjem modela Mazda3"


5 leta 4 meseci nazaj

Zelo prvinski in minimalističen dizajn (kar je zelo dobro), ker s temi fake režami za zrak na odbijačih (in še čem) že vsi kar malce pretiravajo.

5 leta 4 meseci nazaj

Notranjost (cockpit) super, zunanjost (spredaj) pa že malce dolgočasna.

Tattoo-
5 leta 4 meseci nazaj

Oblika je super, dokler ne vidiš C-stebrička, ki je OGROMEN in popolnoma poruši proporce vozila (posledično je pa najbrž tudi vzvratna preglednost na psu)!

xxl
5 leta 4 meseci nazaj

Meni to ni moteče, estetsko mislim. Glede na potek linije, niti ni možnosti za umestitev tretjega okna, oziroma drugačne rešitve.
Rad bi videl HB z kromirano masko in srebrnimi felgami, črne ne maram.

mrtwelvetrees
5 leta 4 meseci nazaj

2.5 bencinar v Mazdi 3 ? Na voljo v EU ?

 
Volvo in Luminar predstavljata tehnološko napredna tipala
Prenovljeni Prius bo na voljo tudi s štirikolesnim pogonom