Novice

Začetek novega obdobja z razkritjem modela Mazda3

Mazda je predstavila četrto generacijo njihovega kompaktnega modela, ki premierno nastopa na avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Novo Mazdo3 so zasnovali s namenom postati avtomobilska znamka, najbolj povezana s svojimi strankami. Njihova filozofija temelji na ustvarjanju dodane vrednosti lastnikom Mazdinih vozil in ustvarjanju enkratne vozniške izkušnje v vsakodnevnem življenju. Po lanskoletni predstavitvi dolgoročne vizije tehnološkega napredka (Sustainable Zoom-Zoom 2030), bo to njihov prvi model, ki bo deležen najsodobnejših tehnologij. Zgrajena je na novi platformi (Skyactiv-Vehicle Architecture), zunanjost pa je oblikovana po načelu Kodo, ki so ga tekom let nadgrajevali, tako da avtomobil sedaj temelji na enostavnih linijah. Kljub enostavnosti le-te poudarijo izraz avtomobila in njegovo eleganco, ki je nekoliko bolj izrazita pri limuzinski različici. Tudi z vidika varnosti naj bi nova Mazda 3 postavljala višje standarde, tako z vidika pasivne, kot tudi aktivne varnosti.

Videz notranjost odraža željo po še večji povezanosti z voznikom in potniki. Mazdini inženirji so pri ustvarjanju voznikovega okolja upoštevali najnovejše smernice in tehnologijo pri načrtovanju pozicije sedenja, širini vidnega polja in intuitivnosti uporabe nastavitev. V kabini seveda ne bo manjkalo najnovejših tehnoloških pripomočkov, za podajanje informacij bo na voljo 8,8-palčni sredinski prikazovalnik, ljubitelje dobrega zvoka pa bo razveselil kvaliteten zvočni sistem.

Nova Mazda3 bo na voljo v limuzinski in kombilimuzinski različici z dolžinama 4.662 mm in 4.459 mm ter medosno razdaljo 2.725 mm. Za pogon bodo skrbeli že znani motorji družine Skyactive (G 1.5, G 2.0, G 2.5, D 1.8) in nov, po Mazdinih besedah, revolucionarni motor z oznako Skyactiv-X. Dvolitrski bencinski motor združuje prednosti bencinskih in varčnost dizelskih motorjev ob uporabi inovativne tehnologije nadzorovanega kompresijskega vžiga. Motorji bodo na voljo v povezavi s 6-stopenjskim ročnim ali 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom.

Več podrobnosti bo znanih po predstavitvi v Los Angelesu, s prodajo pa nameravajo pričeti v začetku prihodnjega leta – najprej na ameriškem trgu, kmalu zatem pa bo predvidoma na voljo tudi v Evropi.

Avtomobilizem.com (Vir: Mazda. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Začetek novega obdobja z razkritjem modela Mazda3"


7 dni 20 ur nazaj

Zelo prvinski in minimalističen dizajn (kar je zelo dobro), ker s temi fake režami za zrak na odbijačih (in še čem) že vsi kar malce pretiravajo.

11 dni 14 ur nazaj

Notranjost (cockpit) super, zunanjost (spredaj) pa že malce dolgočasna.

Tattoo-
11 dni 17 ur nazaj

Oblika je super, dokler ne vidiš C-stebrička, ki je OGROMEN in popolnoma poruši proporce vozila (posledično je pa najbrž tudi vzvratna preglednost na psu)!

xxl
11 dni 16 ur nazaj

Meni to ni moteče, estetsko mislim. Glede na potek linije, niti ni možnosti za umestitev tretjega okna, oziroma drugačne rešitve.
Rad bi videl HB z kromirano masko in srebrnimi felgami, črne ne maram.

mrtwelvetrees
11 dni 18 ur nazaj

2.5 bencinar v Mazdi 3 ? Na voljo v EU ?

 
Volvo in Luminar predstavljata tehnološko napredna tipala
Prenovljeni Prius bo na voljo tudi s štirikolesnim pogonom