Novice

Razkrita nova generacija poltovornjaka Amarok

Volkswagen je javnosti predstavil drugo generacijo poltovornjaka Amarok, ki v primerjavi s predhodnikom ponuja več prestiža in naprednih tehnologij.

V skladu z napovedmi so pri Volkswagnu dokončno odstrli tančico z nove generacije modela Amarok, ki je kot tehnološki dvojček modela Ranger nastal v sodelovanju s Fordom. Prepoznavnost nove generacije poltovornjaka Amarok so Volkswagnovi oblikovalci in inženirji zagotovili z novo zasnovo sprednjega dela – odbijača in maske v kombinaciji z matričnimi LED žarometi, ki bodo na voljo kot del standardne opreme. Novi Amarok bo lahko vlekel prikolico z največjo maso 3.500 kg, vanj pa bo moč naložiti do 1.160 kg tovora. Statično nosilnost strehe so povečali na 350 kg, kar omogoča namestitev strešnega šotora za štiri osebe.

Novi Amarok je v primerjavi s predhodnikom daljši in v dolžino meri 5,350 m ter ob 17,3 cm daljši medosni razdalji (3,270 m) ponuja še več prostora v notranjosti, ki je v primerjavi s prejšnjo generacijo tega modela občutno nadgrajena. Poleg digitalne instrumentne plošče bo za podajanje informacij skrbel 10- ali 12-palčni zaslon navpično orientiranega informacijsko-multimedijskega sistema, za varnejšo vožnjo in v pomoč vozniku pa bo na voljo vrsta asistenčnih sistemov – nekateri od njih tudi prvič v tem segmentu.

Glede na trenutno predstavljene informacije bodo motorno paleto sestavljali štirje dizelski in en bencinski motor, vsaj zaenkrat pa v novem Amaroku ne bo na voljo hibridne tehnologije. V odvisnosti od izbranega trga bo na voljo 2,0-litrski dizel s 150 KM oziroma s 170 KM, medtem ko bo stopničko višje različica tega motorja z dvema turbinama in 209 KM. Vrh dizelske ponudbe bo predstavljal 3,0-litrski V6 z 241 KM oziroma 250 KM na določenih trgih. Bencinske barve bo zastopal 2,3-litrski turbinsko podprt motor Ecoboost, poznan iz Forda, ki bo ponujal 302 KM. Šibkejše različice motorjev bo možno naročiti tudi z ročnim menjalnikom, medtem ko bodo močnejše na voljo s 6- ali 10-stopenjsko avtomatiko. Na večini trgov bo standardno na voljo različica z zadnjim pogonom, na nekaterih trgih pa naj bi bili standardno na voljo tudi modeli s štirikolesnim pogonom, ki bo sicer na voljo ob doplačilu.

Kot je znano, bo njegova proizvodnja potekala v Južni Afriki, prvi primerki pa naj bi po trenutnih načrtih prišli v prodajne salone proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: VW, Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenovljena Toyota Higlander tudi za evropske kupce
Elon Musk odstopa od prevzema Twitterja