Novice

Razkrite zmogljivosti modela Pininfarina Batista

Znamka Pininfarina je ob predstavitvi v Združenih Arabskih Emiratih razkrila zmogljivosti električnega superšportnika Batista.

Predstavitev na dirkališču v Dubaju je prikazala izjemne zmogljivosti modela Batista in postavila nove rekorde v pospeševanju. Iz mirovanja do 96 km/h (60 mph) je avtomobil pospešil v 1,79 sekunde, 100 km/h pa je dosegel v 1,86 sekunde, kar je spoštljiv dosežek tudi v svetu zmogljivih električnih športnih avtomobilov. V nadaljevanju vožnje je do 200 km/h pospešil v 4,79 sekunde in dosegel najvišjo hitrost 350 km/h. Rekordno kratek čas in razdaljo so dosegli tudi pri zaviranju, saj je za zaustavitev pri 100 km/h zadostovalo le 31 m.

Pininfarina Batista je nastala v sodelovanju s hrvaškim podjetjem Rimac, kjer so poskrbeli za električni pogonski sklop s 1.900 KM in 2.340 Nm navora, do 476 km dosega z enim polnjenjem pa omogoča baterijski paket kapacitete 120 kWh.

V izdelavo vsakega od primerkov modela Batista je vloženih  več kot 1.250 ur dela izkušenih inženirjev, njegova proizvodnja pa poteka v italijanskem proizvodnem obratu Cambiano. Izdelana bo v največ 150 primerkih, kupci pa bodo imeli možnost izbirati med 128 milijoni kombinacij videza notranjosti.

Paolo Dellacha, produktni vodja in vodilni inženir pri znamki Pininfarina, je poudaril, da je Batista uresničila vse zadane cilje, ki so si jih zastavili ob začetku projekta, novi električni superšportnik pa postaja avtomobil z najhitrejšimi pospeški in dovoljenjem za vožnjo v vsakdanjem prometu.

Avtomobilizem.com (Vir; Pininfarina, Carscoops. Foto: Pininfarina.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Manj negotovosti za Revoz
Mazda nadgrajuje strategijo prihodnosti