Novice

Manj negotovosti za Revoz

Novomeški proizvodni obrat so pri Renaultu uvrstili v sveže razvojne načrte, po katerih naj bi postal del ene od petih novih entitet.

S svojimi načrti za nadaljevanje proizvodnje v Revozu so predstavniki francoskega avtomobilskega proizvajalca že seznanili tudi slovensko vlado. Po besedah gospodarskega ministra Matjaža Hana bo potrebno poiskati dodatne priložnosti za Revoz in za celotno avtomobilsko industrijo v Sloveniji, saj si poleg proizvodnje želijo še več slovenskega znanja in inovacij v avtomobilih.

Revoz skupaj s trinajstimi drugimi tovarnami za sestavo vozil postaja del Renaultove enote, ki naj bi v skladu z novim načrtom reorganizacije skrbela za področje vozil z učinkovitimi motorji na notranje zgorevanje in hibridna vozila z nizkimi emisijami pod znamkami Renault, Dacia in Renault LCV.

V Revozu so bili zaradi težav z dobavami v februarju prisiljeni preiti na enoizmensko delo, posledično pa so do letošnjega marca odpustili okrog 350 proizvodnih delavcev, še 100 pa naj bi jih odšlo do konca leta. Trenutno v novomeški tovarni izdelujejo tri Renaultove modele – Twingo, električni Twingo in Clio, dnevno pa proizvodne linije zapusti do 330 vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: STA. Foto: Urška Radolović, Revoz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Abarth obeležuje stoto obletnico dirkališča v Monzi
Razkrite zmogljivosti modela Pininfarina Batista