Novice

Razširjen konzorcij za recikliranje kovin iz iztrošenih akumulatorjev električnih vozil

Skupina Renault, Veolia in Solvay so sklenili partnerstvo za uvedbo krožnega ekosistema za kovine iz akumulatorjev električnih vozil v Evropi.

Skupina Renault se je s tem pridružila obstoječemu konzorciju podjetij Veolia in Solvay, ki je bil ustanovljen septembra 2020, ter ga bo nadgradila z izkušnjami na področju krožnega gospodarstva in življenjskega cikla akumulatorjev za električne avtomobile. Strokovno znanje podjetja Solvay sicer pokriva področje kemijske ekstrakcije kovin iz akumulatorjev, medtem ko je podjetje Veolia izkušeno v razstavljanju in reciklaži litij-ionskih akumulatorjev s hidrometalurškimi postopki. Tovrstno sodelovanje naj bi jim omogočilo konkurenčno prednost  vobdobju, ko se število električnih vozil na cestah močno zvišuje, zagotavljanje stabilne oskrbe z odgovorno pridobljenimi kovinami za akumulatorje pa postaja ključen izziv.

Partnerji želijo vzpostaviti varen in trajnosten nabavni vir strateških kovin za akumulatorje, kot so kobalt, nikelj in litij, pri čemer se bodo posvetili vsakem koraku vrednostne verige – od zbiranja iztrošenih akumulatorjev električnih vozil do razstavljanja, ekstrakcije in očiščenja kovin – in z izboljšavami obstoječih mehanskih in hidrometalurških postopkov pri recikliranju akumulatorjev. V procesu naj bi pridobili tako čiste strateške kovine, da bodo pripravljene za ponovno uporabo v izdelavi novih akumulatorjev, kar naj bi prispevalo k zmanjšanju okoljskega odtisa prihodnjih akumulatorjev za električna vozila. Trenutno je v teku preskusna faza, ki vključuje postavitev pilotskega obrata v Franciji na predindustrijski ravni.

Luca de Meo, glavni izvršni direktor Skupine Renault, je dejal: »Skupina Renault ima holističen pristop do življenjskega cikla akumulatorjev: od popravil, s katerimi podaljša njihovo uporabnost v električnih vozilih, preko razvoja vrst uporabe v drugem delu življenja v shranjevalnikih energije, do vzpostavitve sistema za zbiranje in reciklažo akumulatorjev. Danes s ponosom še krepimo zavezo za recikliranje akumulatorjev z združenjem moči s partnerjema Veolia in Solvay. V kontekstu razmaha električne mobilnosti je naš cilj uvesti inovativne in nizko ogljične rešitve za reciklažo akumulatorjev, s katerimi bomo tlakovali pot do trajnostne oskrbe s strateškimi snovmi za akumulatorje. Skupaj bomo izrabili prednost naše navzočnosti v celotnem ekosistemu električnih vozil v Evropi, da bomo zasedli trden položaj na strateškem trgu snovi za akumulatorje in ustvarjali vrednost tudi onstran izdelave avtomobilov.«

Antoine Frérot glavni izvršni direktor podjetja Veolia je dejal: »Glede na razsežnosti okoljskih težav, s katerimi je soočen svet, je ekološka preobrazba nujno potrebna. S Skupino Renault, ki se pridružuje skupinama Veolia in Solvay, skupaj stopamo korak naprej k rešitvam zaprtega kroga v prid ohranjanje naravnih virov. To dokazuje, kako lahko podjetja s sodelovanjem zasnujejo in uvedejo nove rešitve, ki izboljšujejo naše okolje in prenavljajo naša gospodarstva.«

Ilham Kadri, glavni izvršni direktor Solvay Group je dejal: »Ta konzorcij je lep primer sodelovanja v vrednostni verigi, ki omogoča ustvarjanje krožnega gospodarstva za kovine iz akumulatorjev. Navdušeni smo, da se je Skupina Renault pridružila konzorciju kot strateški partner v tem krožnem sistemu. Njen prispevek z dobavo materiala za reciklažo bo omogočil vgradnjo prečiščenih snovi v življenjski cikel akumulatorjev. Ta projekt torej kaže, kako Solvay prehaja od besed k dejanjem v okviru svojega načrta trajnostnega razvoja Solvay One Planet, po katerem nameravamo do leta 2030 najmanj podvojiti naše prihodke iz krožnega gospodarstva.«

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Razširjen konzorcij za recikliranje kovin iz iztrošenih akumulatorjev električnih vozil"


Firediver
3 leta 1 mesec nazaj

No, kje so zdaj skeptiki, ki pravijo, da je iztrošena baterija hud ekološki odpadek?

Fnatic
3 leta 27 dni nazaj

Saj je. Pa tudi, če sedaj ni, bil je. Aja nisem skeptik in nisem nikoli govoril o tem ampak so mi smešne take izjave. Saj ko so prvi avto naredili, je bilo tudi polno skeptikov. Ko so prvi telefon naredili, je bilo tudi polno skeptikov. Torej kakšna je poanta tvojega vprašanja oz.trditve? Zdaj smo lahko recimo skeptični do potovanj na luno (ne vem, naprimer) pa bo čez žnj let to nekaj povsem običajnega. A bo tudi kdo rekel no, kje ste skeptiki?

Firediver
3 leta 27 dni nazaj

Torej je tovrstni skepticizem bolj posledica percepcije tistih, ki so apriori proti novostim, ker jih ne zmorejo razumeti in ne dejanske škodljivosti novih materialov (v tem primeru). Material (brez npr. kemičnega ali fizičnega posega) ne more sam po sebi postati iz “strupen” kar “manj strupen” ali celo “neškodljiv”, lahko pa se percepcija o materialu spremeni – odvisno od obveščanja, informacij in tudi hitrosti dojemanja posameznih ljudi.

P.S.: Lepo, da te take izjave nasmejijo, ampak to je dokaz, da zadeve sploh ne jemlješ resno…

Fnatic
3 leta 26 dni nazaj

Ti nisi ravno razumel ane? Posmehljiv (ja točno to) sem bil na tvojo izjavo o skepticizmu. In sem samo podal primere iz zgodovine (recimo) kjer je bil tudi prisoten pa je zdaj vse ok. Sicer pa si lepo napisal v prvi povedi, kakšen je ta skept. Saj prebereš forum in vidiš, kako ljudje razmišljajo.

In zakaj naj ne bi zadeve jemal resno? Kako pa naj jemljem vse skupaj?
Malo preveč osebno jemlješ vse skupaj. Zadihaj, morda preberi še enkrat pa bo 🙂

Zodd
3 leta 1 mesec nazaj

Na YT je polno posnetkov kako se to dela v Indiji 🙂

 
Znane so cene Dacie Spring za slovenski trg
Seatova pot elektrifikacije vključuje tudi ostale znamke skupine Volkswagen