Novice

Renault Zoe osvežen za poletje

V Evropi najbolje prodajani električni mestni avtomobil je bil deležen manjših posodobitev in novih različic opreme.

Renault Zoe se po podatkih francoskega avtomobilskega proizvajalca ponaša z nazivom najbolje prodajanega električnega avtomobila v Evropi, saj so v obdobju med letom 2012 in letošnjim majem prodali skoraj 380.000 enot. Po obsežni prenovi modela Zoe pred tremi leti so pri Renaultu z novim barvnim odtenkom sive Shadow in novimi platišči poskrbeli za osvežen videz, pripadnost električni družini pa dodatno poudarjajo nove oznake E-Tech. Na voljo bo s tremi paketi opreme – Equlibre, Evolution in Iconic.

Vstopna različica Equilibre bo standardno na voljo z digitalno instrumentno ploščo velikosti 10 palcev v kombinaciji s 7-palčnim zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema. Kupcem bodo poleg zvočnega sistema s štirimi zvočniki na voljo še brezstično odklepanje, ročna klimatska naprava in sistem za samostojno zaviranje v sili, polnjenje pa bo potekalo preko vgrajenega 22-kilovatnega polnilnika na izmenični tok.

Zoe Evolution poleg zgoraj omenjene opreme dobiva še navigacijo, zadnja parkirna tipala in samodejno klimatsko napravo, njegov videz pa bo poudarjen s 16-palčnimi platišči Eridis in strešno anteno v obliki plavuti morskega psa. Standardno bo na voljo razširjen nabor asistenčnih sistemov, vključno s prepoznavanjem prometnih znakov ter sistemom za ohranjanje voznega pasu in opozorilom pred njegovo menjavo.

Najvišjemu nivoju opreme Iconic prenova prinaša nova 17-palčna platišča iz aluminija v kombinaciji z dodatki v niansah zlate in titana za nadgradnjo videza zunanjosti, v notranjosti pa dobiva nove prevleke iz recikliranih materialov in 9,3-palčni zaslon informacijsko-multimedijskega sistema.

Za pogon različic Equilibre in Evolution bo skrbel električni pogonski sklop z močjo 80 kW (110 KM), v različici Iconic pa bo na voljo električni pogonski sklop s 100 kW (136 KM). V vseh primerih bo energijo zagotavljala baterija kapacitete 52 kWh, ki bo različici Iconic zagotavljala do 386 km dosega, različicama Equilibre in Evolution pa do 395 km dosega z enim polnjenjem.

Osveženi Zoe je že na voljo francoskim kupcem, cene pa se pričenjajo pri 27.700 evrih za različico Equilibre, 29.800 evrih za različico Evolution in 30.900 evrih za različico Iconic.

Avtomobilizem.com (Vir: Renault, Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Renault Zoe osvežen za poletje"


xxl
13 dni 19 ur nazaj

Kakšne so to cene? S subvencijo v F? Ker nek dan sem videl enega v salonu pri nas za skoraj 40000 evra.

13 dni 1 ura nazaj

Ja, kot je videt na francoski Renaultovi spletni strani, gre za uradne cene, zmanjšane za subvencijo v višini 6.000 EUR.

JG2
9 dni 15 ur nazaj

Malo gledam električne avte. Ali kdo ve kako gredo te subvencije, ti odštejejo od nabavne vrednosti vozila ali plačaš celotno vrednost vozila in potem dobiš povrnjeno v višini subvencije?

xxl
12 dni 22 ur nazaj

Hvala. Vidim, pri nas se tudi da dobit, bolj osnovni, za cca 30 000 s subvencijo.

 
Volkswagnovi nemški obrati bodo dobavljali ključne komponente za ID. Buzz
Prva uradna skica novega Ioniq 6