Novice

Prva uradna skica novega Ioniq 6

Hyundai po pričakovanjih postopoma razkriva model električne limuzine, ki bo drugi član njihove električne družine Ioniq.

Korejski avtomobilski proizvajalec nam tokrat prvič razkriva skico novega električnega Ioniq 6, iz katere je razvidno, da pri zasnovi sledijo smernicam, predstavljenim pri konceptu Prophecy. Prepoznavnost nove električne limuzine bodo zagotavljale čiste linije, s poudarkom na aerodinamiki in kupejevski zasnovi.

Predstavljena skica poleg določenih podobnosti s konceptom, ki so ga predstavili v marcu 2020, razkriva skladnost s trenutnimi oblikovalskimi smernicami – poleg velikih koles lahko opazimo podobno zasnovo sprednjih in zadnjih luči kot pri modelu Ioniq 5. Najverjetneje se bodo pri korejskem proizvajalcu podobnih načel držali tudi pri oblikovanju notranjosti – vsaj glede na neuradne vohunske posnetke prototipa, ki so ga opazili v Koreji. Novi Ioniq 6 naj bi imel kamere namesto stranskih vzvratnih ogledal, opazili pa so tudi premikajočo sredinsko konzolo, ki je na voljo kupcem modela Ioniq 5. Kot se za novega člana Hyundijeve električne družine spodobi, seveda lahko najverjetneje pričakujemo tudi digitalno instrumentno ploščo v povezavi z naprednim prikazovalnikom na vetrobranskem steklu in informacijsko-multimedijski sistem zadnje generacije.

Pri Hyundaiju nam že kmalu obljubljajo nove skice modela Ioniq 6, do konca meseca pa naj bi v celoti predstavili zunanjost in notranjost nove električne limuzine.

Avtomobilizem.com (Vir: Hyundai, Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Zoe osvežen za poletje
Peugeot 408 je dinamičen kompaktni fastback