Novice

Posledice pomanjkanja elektronskih delov za avtomobile občutijo tudi v Revozu

V novomeškem Revozu so se zaradi trenutnih razmer z dobavo sestavnih delov odločili za zmanjšanje dnevne proizvodnje, kar bo vodilo v prva odpuščanja.

Zaradi negotovih razmer na področju avtomobilske industrije in težav, ki se pojavljajo na trgu sestavnih delov in surovin, so se v podjetju Revoz odločili za zmanjšanje proizvodnje s trenutnih dveh izmen na izmeno in pol. Prehod na novi režim dela naj bi izvedli v sredini novembra, v številkah pa naj bi to pomenilo zmanjšanje s 650 na 480 dnevno proizvedenih vozil. V vodstvu podjetja so za pripravo prehoda na zmanjšan obseg proizvodnje že pričeli pogovore s socialnimi partnerji, saj naj bi posledično delo izgubilo okrog 350 od trenutno nekaj več kot 2.400 zaposlenih.

Vodstvo podjetja se ob najavi zadnjih ukrepov zavezuje, da bodo v sodelovanju z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagali pri iskanju nove zaposlitve.

Novomeško podjetje za proizvodnjo avtomobilov je bilo sicer v letošnjem letu že večkrat prisiljeno zaustaviti proizvodnjo. Ta je v tem obdobju stala nekaj več kot 70 dni, k najavljenim ukrepom pa je bilo vodstvo primorano, da bi ohranili konkurenčnost.

Revoz v Novem mestu je edina Renaultova tovarna, v kateri izdelujejo model Twingo, ki predstavlja približno dve tretjini njihovega proizvodnega programa. Preostanek proizvodnje poleg električne različice Twinga tvorita še modela Clio in električni Smart, v običajnih razmerah pa dnevno izdelajo nekaj več kot 700 vozil.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Revoz, Renault.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Posledice pomanjkanja elektronskih delov za avtomobile občutijo tudi v Revozu"


VW-T4
1 mesec 13 dni nazaj

se bo za te delavce tudi zbiralo prispevke kot za sta?

 
Obrat Mirafiori bo namenjen proizvodnji električnih vozil
Hyvia razkrila prototip s pogonom vodikovih gorivnih celic