Novice

Williams in Singer dodobra predelala klasični Porsche 911

Ameriško podjetje Singer, ki skrbi za predelave Porschejevega modela 911, je skupaj z Williamsom predstavilo prav posebno predelavo omenjenega avtomobila nemškega proizvajalca. Izjemen primerek, ki po novem tehta manj kot 1.000 kilogramov, se ponaša s kar 500 »konji«, za prenos moči pa skrbi 6-stopenjski menjalnik.

Podjetje Singer, ki ga je ustanovil zvezdnik iz sveta glasbe, Rob Dickinson, se že od leta 2009 ukvarja s predelavo Porschejevega legendarnega modela 911 in sicer prav posebej s serijo 964, ki je bila na trgu med leti 1989 in 1994. Njihov najnovejši izdelek, ki so ga naredili v sodelovanju s podjetjem Williams, najbolj znano po svojem delovanjuu v Formuli 1, je tako 990-kilogramski bolid, v katerem se vrti dodobra predelani 3,6-litrski zračno hlajen Porschejev agregat, ki po novem proizvede 500 »konjev«.

Predelava se je hkrati dotaknila podvozja in karoserije, za kar so poskrbeli pri Williamsu, nanj nataknili 18-palčna platišča BBS iz magnezija, skupaj z Michelinovimi Pilot Sport Cup 2 pnevmatikami, ter ga opremili z Brembovimi zavorami.

Pri Singerju nameravajo izdelati 75 tovrstnih retro predelav Porschejevega modela 911.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Singer.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Indijska kopija Jeepa Wrangler
V pričakovanju nove generacije Mercedes-Benzovega razreda G