Novice

Škoda Enyaq s prenovo dobiva več moči in dosega

Češki avtomobilski proizvajalec je električnemu modelu Enyaq poleg manjših lepotnih popravkov namenil vrsto tehnoloških izboljšav.

Skladno z novo identiteto znamke Škoda, imenu modela ne bo več sledila oznaka iV, temveč bodo za prepoznavnost posameznih izvedenk, ob novi grafični zasnovi emblemov in napisov, poskrbele številčne oznake oziroma oznaki RS ali Laurin & Klement. Na voljo bo posodobljena različica informacijsko-multimedijskega sistema 4.0, z novim in bolj intuitivnim uporabniškim vmesnikom ter izboljšanim delovanjem digitalne pomočnice Laure.

Namesto Enyaq 80 prihaja Enyaq 85

Poleg zgoraj omenjenih vizualnih sprememb modeli Enyaq s prenovo dobivajo nove električne pogonske sklope in pakete baterij,Skoda Enyaq facelift_ (2) ki bodo ponujali več moči in dosega. V modelu Enyaq 85 bo električni motor, nameščen na zadnji osi, razvil največ 210 kW (prej 150 kW v modelu Enjaq 80) ter omogočal pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 6,7 sekunde. V skladu z normativi WLTP naj bi se dalo z enim polnjenjem prevoziti do 565 km oziroma do 576 km v primeru kupejevske različice. Polnjenje med 10 in 80 odstotki napolnjenosti baterije naj bi bilo krajše in bi trajalo približno 28 minut.

Štirikolesno gnana izvedenka Enyaq 85x bo na voljo z 210 kW moči (15 kW prirastka v primerjavi z aktualnim modelom), baterija, ki jo bo moč polniti z največ 175 kW, pa naj bi omogočala do 538 kilometrov dosega z enim polnjenjem. Enyaq RS bo iz mirovanja do 100 km/h pospešil v 5,5 sekunde, za kar bo poskrbel električni pogonski sklop z najvišjo močjo 250 kW. Baterije z izboljšano kemijsko sestavo in učinkovitejšim termalnim upravljanjem bodo omogočale do 541 km dosega (različica Coupe 547 km), najvišja hitrost pa bo v vseh primerih elektronsko omejena na 180 km/h.

Proizvodnjo prenovljenega modela Enyaq naj bi pričeli v začetku novembra, cene pa naj bi razkrili pred pričetkom prodaje.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Druga priložnost za male mestne modele – ali proizvajalce to sploh še zanima?
Bencinski šestvaljnik še nekaj časa v modelih Alfa Romeo