Novice

Škoda Enyaq Laurin & Klement s premijskim videzom in izboljšavami

Češki avtomobilski proizvajalec je predstavil novo različico modelov Enyaq in Enyaq Coupe z vrha ponudbe.

Najprestižnejša opremska različica Škodinih modelov L&K je poimenovana po ustanoviteljih znamke Vaclavu Laurinu in Vaclavu Klementu ter tudi pri modelih Enyaq in Enyaq Coupe dodaja premijski značaj ob bogatejšem standardnem naboru opreme.

Zunanjost modelov Enyaq z oznako L&K bo prepoznavna po spremenjenih odbijačih in dodatkih v sivem odtenku Platinum Grey ter novih 20-palčnih platiščih (oziroma opcijskih 21-palčnih) platiščih iz aluminija. Serijsko bodo ob zatemnjenih steklih na voljo tudi osvetljena sprednja maska in žarometi v LED tehniki.

V notranjosti bodo standardno na voljo obloge in sedeži v svetlem bež usnju (opcijsko v usnju črne barve), ambientalna osvetlitev in stopalke iz aluminija. Sedeži bodo že v osnovi ogrevani ter opremljeni s prezračevanjem in masažnimi funkcijami, oznake L&K pa bodo poudarjale prestižnejši značaj te različice na multifunkcijskem usnjenem volanu, naslonjalih za glavo in na centralnem zaslonu informacijsko-multimedijskega sistema. Kupcem različice L&K bo že na voljo najnovejša različica Škodinega uporabniškega vmesnika, ki bo postopoma dobival svoje mesto tudi v drugih novih modelih te znamke. Uporabo bodo olajšali novi meniji s poenostavljeno strukturo in novo grafično podobo, prikaz pomembnejših informacij pa bo vozniku zagotavljala digitalna instrumentna plošča (Virtual Cockpit) v kombinaciji s prikazovalnikom na vetrobranskem steklu.

Različice L&K bodo na voljo z izboljšanim električnim motorjem, ki so ga prvič predstavili v Volkswagnovemu modelu ID.7. Ponujal bo 210 kW (285 KM) v kombinaciji s pogonom na zadnji kolesni par (Enyaq L&K 85) ali štirikolesnim pogonom (Enyaq L&K 85x). Različica s pogonom na zadnja kolesa bo iz mirovanja do 100 km/h pospešila v 6,7 sekunde, štirikolesno gnana izvedenka pa bo za to porabila še desetinko sekunde manj. Izboljšav je bila deležna tudi baterija, ki bo ob optimiziranem postopku hitrega polnjenja omogočala do 570 km dosega z enim polnjenjem pri različici z zadnjim pogonom oziroma do 550 km ob pogonu na vsa štiri kolesa.

Pri Škodi zaenkrat ostajajo skrivnostni glede cen in točnega datuma pričetka prodaje modelov Enyaq L&K in Enyaq Coupe L&K.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Škoda.     Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Fiatovi modeli po navdihu tovarne Lingotto
Opel Corsa z novim obrazom in izpopolnjenimi pogonskimi sklopi