Novice

Tudi Honda e bo nadomestila stranski ogledali s kamero

Rešitev, ki uporablja kamero namesto stranskih ogledal in je bila predstavljena na prototipu Hondinega malega električnega avtomobila, naj bi bila na voljo tudi pri serijskih modelih.

Zamenjava klasičnih stranskih ogledal s kamerami in zasloni postaja vedno bolj popularna med avtomobilskimi proizvajalci. Najprej so jo uvedli pri Lexusovovem modelu ES za japonski trg, kmalu zatem pa so trendu sledili še pri Audiju, kjer so tovrstno rešitev ponudili v električnem križancu e-tron.

Honda sicer ni predstavila podrobnosti notranjih zaslonov, na katerih naj bi bilo vidno dogajanje za in ob avtomobilu, kljub temu pa lahko sklepamo, da se najverjetneje ne bo preveč razlikovalo od notranjosti že predstavljenega koncepta. Na prvi pogled lahko opazimo podobnost z že obstoječim sistemom Honda LaneWatch, ki ob vklopu desnega smernika s pomočjo kamere, vgrajene v desnem stranskem ogledalu, na zaslonu multimedijskega sistema, prikaže sliko dogajanja ob avtomobilu.

Glede na informacije, ki so jih podali pri Hondi, naj bi se slika s stranskih kamer predvajala na dveh 6-palčnih zaslonih v notranjosti, nameščenih ob straneh armaturne plošče. Na voljo naj bi bilo več nastavitev pogleda, poleg normalnega naj bi bilo  možno nastaviti tudi širši zorni kot, ki naj bi omogočil do 50 odstotkov večjo preglednost, medtem ko naj bi se ob vzvratni vožnji na zaslonih prikazovale tudi usmerjevalne črte.

Honda ePrednosti uporabe kamer namesto večjih stranskih ogledal sta predvsem izboljšana aerodinamika (90 odstotkov v primerjavi z stranskimi ogledali, oziroma 3,8 odstotka glede na celotno aerodinamiko avtomobila) ter zmanjšan hrup na račun piša vetra. Poleg tega ne vplivajo preveč na povečanje širine avtomobila, saj naj bi bili znotraj gabaritov. S pomočjo oblike kamer in posebnega premaza naj bi dosegli odvajanje vode z leč ter tako dosegli optimalno delovanje v vseh pogojih.

Kljub temu, da je po Hondinem mnenju tehnologija že dovolj zrela za uporabo v serijskih modelih, pa prvi modeli kompaktnega razreda s tovrstno tehnologijo še ne bodo na voljo kupcem v ZDA, saj morajo tam najprej poskrbeti za ustrezno spremembo zakonodaje. Kot vse kaže, naj bi bila nova Honda e kmalu na voljo na določenih evropskih trgih, kjer naj bi že pričeli z zbiranjem prednaročil.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW je osvežil X1 in mu pritaknil priključno-hibridni pogon
Jaguar naj bi poleti zaključil proizvodnjo XJ