Novice

Športni terenec Mercedes-Maybach si bo arhitekturo sposodil pri GLS-u

Trenutno je svet pregrešno dragih športnih terencev dokaj dolgočasen. Na vrhu sameva Bentley Bentayga, ki je danes pravzaprav edina terenska izbira za kupce, željne brezkompromisnega razkošja. A to se bo kmalu spremenilo.

Vse več proizvajalcev vozil želi svoj del pogače, zato prestižnega terenca pripravljajo pri Rolls-Royceu, oglasili so se tudi pri Aston Martinu in nazadnje še pri znamki Mercedes-Maybach. Če so pred kratkim uradno potrdili prihod njihovega najbolj prestižnega športnega terenca, so zdaj pri znamki iz Stuttgarta izdali še nekaj dodatnih informacij. Novi Maybachov SUV bo slonel na novi arhitekturi, ki jo bodo razvili za model GLS in naj bi na ceste zapeljal najkasneje leta 2019.

Od svojega cenejšega in manj prestižnega brata se bo razlikoval po zunanjem videzu, saj bodo oblikovalci poskrbeli za edinstvene zunanje dodatke, ki bodo unikatni za Maybachov model. Poleg drugačne maske hladilnika bodo spremenjeni še žarometi, zadnje luči, kromirane obrobe in platišča.

V potniški kabini bo tako, kot si to lahko predstavljate – razkošno, udobno in prostorno. Uporabili bodo le najboljše materiale, ki bodo notranjost ponesli na nov nivo. Žal so pri Mercedes-Benzu glede potniške kabine precej skrivnostni, a se bo po predvidevanjih zaradi daljše medosne razdalje zlahka zoperstavil po robu Bentaygi in posebni različici Range Roverja SVAutobiography LWB.

Pod pokrovom motorja se bo skrival gromozanski štirilitrski osemvaljni bencinski twin-turbo agregat, pojavljajo pa se tudi govorice, da se pri Mercedes-Benzu  spogledujejo z šestlitrskim twin-turbo dvanajstvaljnikom. V vsakem primeru bo moči in navora v izobilju.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Mercedes-Maybach.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poklon legendi: Lexus LFA
Skrivnostna britanska znamka Eadon Green z novodobno klasiko