Novice

Osveženi Toyota Land Cruiser za Evropo

Legendarni Toyotin terenec Land Cruiser poleg osveženega videza s prenovo dobiva močnejši motor in nekaj novih tehnoloških rešitev.

Japonski avtomobilski proizvajalec je, kmalu po prenovi modela Land Cruiser Prado za japonski trg, predstavil tudi različico, namenjeno evropskemu trgu, kjer ga poznamo kot Land Cruiser. Osvežitev legendarnemu terencu prinaša močnejši motor in možnost opcijskega paketa opreme Black Pack, prepoznavnega po sprednjem in zadnjem odbijaču z aerodinamičnimi dodatki, temno masko in režami hladilnika spredaj, na zadnjem delu pa poleg stilskih dodatkov opazimo tudi nove zadnje luči, ki skupaj s stranskimi ogledali, kljukami in platišči iz aluminija zaokrožijo videz zunanjosti.

Prenovljenemu 2,8-litrskemu štiricilindrskemu dizelskemu motorju s 150 kW (204 KM) in 500 Nm navora nadgradnja prinaša dodatnih 20 kW in 50 Nm navora v primerjavi s predhodnikom, moč in navor pa se bosta preko 6-stopenjskega samodejnega menjalnika prenašala na vsa štiri kolesa. Prenovljeni Land Cruiser bo dosegel najvišjo hitrost 175 km/h in naj bi iz mirovanja do 100 km/h pospešil v 9,9 s, kar je 3 s hitreje od predhodnika.

Prenova prinaša nekaj novosti tudi v potniški kabini, kjer bo na voljo nadgrajen, hitrejši in bolj odziven multimedijski sistem z zaslonom na dotik. Poleg povezljivosti s sistemi Apple CarPlay in Android Auto naj bi ponujal tudi dodatne možnosti povezljivosti, vključno z brezžičnimi posodobitvami. Za še večjo varnost bo v prenovljeni različici vgrajena druga generacija varnostnih sistemov Toyota Safety Sense, ki vključuje sistem za preprečevanje trkov PCS (Pre-Collision System) z dnevno in nočno zaznavo pešcev in kolesarjev skupaj z inteligentnim tempomatom.

Zaenkrat še ni znano kdaj bo prenovljena Toyota Land Cruiser prišla v prodajne salone, pri Toyoti pa ponovno zagotavljajo, da vas bo zanesljivo popeljala kamorkoli hočete in seveda tudi nazaj.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Toyota. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Svež nastop Hyundai Kone
Wrangler 4Xe je priljučno-hibridni Jeep s 380 KM