Novice

Tehnični šef Ford Performance odhaja v Hyundai

Očitno vidijo južni Korejci zelo velik potencial na področju trga športnih modelov, saj so z zadnjo kadrovsko spremembo pripeljali pod streho še enega strokovnjaka s spoštljivo kilometrino iz razvoja visokozmogljivih avtomobilov.


Hyundai je ponosno sporočil, da je privabil še enega strokovnjaka s poglobljenim znanjem s področja razvoja zmogljivih vozil. Fordovi diviziji Performance Vehicles je namreč »ukradel« zelo renomiranega strokovnjaka – Tyrona Johnsona, ki je bil pri Fordu vodja tehničnega razvoja v omenjeni diviziji.

Ta bo zavzel vlogo vodje testiranja in razvoja vozil pri Hyundai Motor Europe, ki se je sprostila s premikom Alberta Biermanna stopničko višje na položaj globalnega vodje oddelka za razvoj in raziskave pri Hyundaiju. Mimogrede, tudi Biermann se je pred časom pridružil Korejcem, kamor je prišel iz oddelka BMW Motorsport, podpisan pa je pod aktualne korejske izdelke, kot so Kia Stinger, Hyundai i30 N in Veloster N.

Nabor priznanega in predvsem izkušenega kadra pa sega preko tehničnih meja. Pred kratkim so namreč uspeli pridobiti tudi oblikovalca Luca Donckerwolkeja, ki je pred tem nabiral izkušnje pri britanskem Bentleyu.

IVIdeti je, da Korejci načrtno zbirajo renomirana imena avtomobilske industrije. Cilj v ozadju zna biti, da želijo obstoječemu slovesu proizvajalca širši populaciji dostopnih in dovršenih avtomobilov primakniti še pridih znamke, ki zna prepričljivo zaigrati tudi na čustva uporabnikov.

Avtomobilizem.com (Vir: MotorAuthority. Foto: Hyundai, Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
PRIMA na področju električne mobilnosti
Elektrika – da, ampak …