Novice

Prva stopnička v svet Porschejeve športne ikone

Pri nemškem proizvajalcu športnih avtomobilov so predstavili vstopno verzijo kultnega modela 911, ki bo na nemškem trgu stala okrog 100 tisočakov. Porsche 911 Carrera bo sicer na voljo tako v kupejevski, kakor tudi v brezstrešni različici.

Potem ko so pri nemški znamki iz Stuttgarta že v začetku tega leta predstavili osmo generacijo njihovega daleč najbolj ikoničnega modela (oznaka 992), so sedaj pokazali še njegovo osnovno verzijo. Porsche 911 Carrera se sicer na zunaj ne bo kaj preveč razlikoval od različic Carrera S in Carrera 4S, kjer bo ostro oko uzrlo zgolj manjša platišča (19-palčna) ter manjše zavorne kolute s premerom 330 mm. Po pričakovanjih tudi znotraj ni pretiranih sprememb, tam voznika pričaka serijski infozabavni sistem z 10,9-palčnim zaslonom ter obilica varnostno-asistenčnih sistemov.

Pod motornim pokrovom osnovne verzije modela 911 se vrti 3-litrski bokserski šestvaljnik, ki proizvede 384 »konjev« največje moči (449 Nm navora), za prenos moči pa skrbi 8-stopenjski PDK menjalnik. Tako motorizirana Carrera potrebuje od 0 do 100 km/h zgolj 4 sekunde (s paketom Sport Chrono sicer še dve desetinki manj) ter doseže 293 km/h najvišje hitrosti. Brezstrešna verzija je sicer malenkost počasnejša (za 0,2 s pri pospeševanju ter za 3 km/h pri najvišji hitrosti), kar pa ne bo igralo pomembne vloge pri potencialnih kupcih.

Novo Carrero je na nemškem trgu že moč naročiti, pri čemer stane osnovna verzija dobrih 100 tisočakov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi A1 Citycarver za urbano mestno divjino
V avtomobilih Tesla potnikom ne bo dolgčas