Novice

Volkswagen širi paleto modelov Golf

Nemški avtomobilski proizvajalec premierno predstavlja novo generacijo karavanskega Golf Variant in različice s štirikolesnim pogonom Golf Alltrack.

Novi Golf Variant na osnovi osme generacije Golfa se predstavlja z energičnim videzom in poudarjeno dinamiko. Videz zunanjosti temelji na prečiščenih linijah, izraženih preko strešnega dela, ki ga zaključuje naklon zadnjega stekla v kupejevskem slogu, medtem ko sprednji del ohranja podobnost z novim Golfom. Nova generacija modela Golf Variant je z dolžino 4,633 m za 66 mm daljša od predhodnika in ob daljši medosni razdalji (2,680 m) nudi več prostora v kabini ter večji prtljažni prostor, ki sedaj meri 611 l.

Ob bogati serijski opremi bodo na voljo novi paketi opreme, ki poleg osnovne izvedbe vključujejo še linije Life, Style in R-Line. Poleg serijskih sprednjih žarometov in zadnjih luči v LED tehniki, v razširjenem naboru serijske opreme najdemo asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist, sistem za nadzor okolice Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in zaznavanjem pešcev ter novo asistenco za zavijanje levo v kombinaciji s sistemom opozarjanja na lokalne nevarnosti Car2X. V vseh različicah novega Golfa Variant bodo serijsko digitalna instrumentna plošča (Digital Cockpit Pro), povezljiv multimedijsko-informacijski sistem Composition z 8,25-palčnim zaslonom na dotik, večfunkcijski volan in avtomatska klimatska naprava.

Nadgrajeni in učinkovitejši bodo tudi pogonski sklopi, ki vključujejo različico eTSI z 48-voltno tehnologijo in 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom DSG, pri katerem bencinski motor TSI v kombinaciji z 48-voltnim jermenskim zagonskim alternatorjem in litij-ionsko baterijo tvorijo blagi hibridni pogon. Dizelske barve bo zastopala nova generacija varčnih motorjev TDI ki s pomočjo tehnologije dvojnega vbrizgavanja aditiva AdBlue še dodatno zmanjšujejo emisije dušikovih oksidov.

Na trg prihaja tudi terensko orientirana druga generacija izpeljanke Golf Alltrack, ki z večjim odmikom od tal, zaščitnimi dodatki in stalnim štirikolesnim pogonom 4Motion lahko ponudi celo nekaj terenskih užitkov.

S predprodajo novega Golfa Variant najprej pričenjajo v Nemčiji, kmalu zatem pa naj bi bil na voljo tudi v ostalih evropskih državah, pri čemer ga v Sloveniji pričakujemo konec letošnjega novembra.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

 

Mnenja uporabnikov

9 komentarjev za "Volkswagen širi paleto modelov Golf"


xxl
7 meseci 7 dni nazaj

Če že, potem Alltrack, ampak, jaz sem z VW končal.

Locher
7 meseci 7 dni nazaj

Zaradi stanja tehnike?

xxl
7 meseci 7 dni nazaj

Točno tako.

thunderbolt
7 meseci 8 dni nazaj

Nobeden ga ne bi imel, na cesti jih bo pa spet nebroj 🙂

mavrica
7 meseci 8 dni nazaj

tukaj ga octavia le še bolj prekaša

Gosic
7 meseci 8 dni nazaj

Slike zadnjega dela z zaprtim kuferanom pa raje ne pokažejo?

7 meseci 8 dni nazaj

Za kozlat.

radar
7 meseci 8 dni nazaj

Lepota je subjektivna ampak meni to deluje bruhhhh..

 
Land Rover Defender ravno tako kot priključni hibrid
Maserati MC20 za najmanj 200.000 evrov