Novice

Ionity širi mrežo polnilnic

Ionitiy, ki ob evropskih cestah ponuja mrežo hitrih polnilnih točk, namerava do leta 2025 vložiti 700 milijonov evrov v širitev njihove ponudbe.

Podjetje Ionity je konec leta 2017 nastalo kot plod sodelovanja avtomobilskih proizvajalcev BMW, Ford, Mercedes-Benz in skupine Volkswagen s podjetji Audi in Porsche, preteklo leto pa se jim je pridružila še južnokorejska avtomobilska skupina Hyundai-Kia. Nov kapitalski vložek, ki ga nameravajo uporabiti za širitev mreže hitrih polnilnic, bo tokrat prispevalo ameriško investicijsko podjetje Blackrock, ki kot najnovejši delničar vstopa v lastniško strukturo. Obenem so prvi partner podjetja Ionity, ki ne prihaja iz avtomobilske branže.

S svežim kapitalom v višini 700 milijonov evrov nameravajo razširiti obstoječo mrežo hitrih polnilnih mest v Evropi, najprej pa se želijo osredotočiti na lokacije avtocest in hitrih cest v okolici večjih mest ter ob pomembnejših povezovalnih cestah med njimi. Povprečno število polnilnih točk na posamezni lokaciji naj bi bilo med 6 in 12, povečanje števila priklopnih točk pa načrtujejo tudi za že obstoječe lokacije. Te bodo deležne nadgradnje v okviru programa širitve in z upoštevanjem obremenitve posameznih lokacij.

Ionity, ki je trenutno prisoten na območju 24 evropskih držav, naj bi število hitrih polnilnih mest z močjo 350 kW povečal za več kot štirikrat –s sedanjih 1.500 naj bi do leta 2025 prišli na 7.000 polnilnih točk. S tem želijo dodatno izboljšati storitve polnjenja za njihove uporabnike ter obenem zagotoviti zadostne polnilne kapacitete za načrtovano ekspanzijo električnih vozil v prihodnjih letih, ki bo potrebna za doseganje ciljev v zvezi z ničelnimi emisijami toplogrednih plinov v prihodnosti. Pri podjetju Ionity zatrjujejo, da v okviru trajnostne naravnanosti na njihovih polnilnih mestih ponujajo le električno energijo, pridobljeno iz obnovljivih virov.

David Giordano, direktor oddelka Global Renewable Power platform pri investicijski hiši Blackrock, poudarja, da je širitev mreže polnilnih mest vitalnega pomena za doseganje ničelne ogljične bilance s širjenjem uporabe električnih vozil v prihodnosti. Veseli jih, da lahko podprejo ambicije in rast družbe Ionity. Novo sodelovanje pozdravlja tudi izvršni direktor podjetja Ionity Michael Hajesch, ki poudarja, da bo zaupanje investitorjev skupaj z njihovimi vlaganji okrepilo položaj podjetja in pospešilo njegovo rast.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ionity.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen T-Roc z osveženim videzom
Razkrita nova generacija poltovornjaka Ford Ranger