Novice

Volvo koncept XC Coupé osvojil na avtomobilskem salonu Detroit 2014 nagrado »Najboljši konceptni avtomobil«

Volvo koncept Coupé je v tem tednu osvojil dve prestižni dizajnerski nagradi, kar še dodatno povečuje vznemirjenje okoli Volvovega novega dizajnerskega jezika. Koncept XC Coupé je na podelitvi nagrad EyesOn Design 2014 na avtomobilskem salonu v Detroitu osvojil naziv »Najboljši koncepti avtomobil«, ravno tako pa je Volvovo zadnje konceptno vozilo osvojilo nagrado »Najboljša uporaba barv, grafike in materialov.«

Severnoameriški mednarodni avtomobilski salon 2014 v Detroitu gosti svetovno premiero Volvovega novega koncepta XC Coupé – to je drugi od treh konceptnih avtomobilov, ki predstavljajo dizajnerske smernice prihodnosti podjetja. Tako kot pri pohvaljenem in nagrajenem Volvo konceptu Coupé koncept XC Coupé predstavlja dizajnerske možnosti Volvove nove platforme SPA (Scalable Product Architecture), ki bo podpirala vse Volvo avtomobile prihodnosti, tudi povsem novega XC90 še v tem letu.

»Počaščen sem in seveda tudi zelo vesel. To je zelo spodbudno in kaže, da so Volvove nove dizajnerske smernice cenjene ne samo s strani splošne javnosti in novinarjev, ampak tudi v očeh vodilnih ljudi na področju dizajna vozil. In Volvo je šele pričel s svojo novo vznemirljivo potjo z novim dizajnerskim jezikom blagovne znamke,« pove Thomas Ingenlath, višji podpredsednik dizajna pri Volvu.

Slovesnost podelitve nagrad EyesOn Design je vsakoletni dogodek na avtomobilskem salonu v Detroitu. Žirijo nagrad EyesOn Design sestavlja pomembna skupina dizajnerjev iz sveta avtomobilizma in akademskih vod.

Vir: Volvo

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Stara guma boljša od nove?
Avtomobilski modeli, ki so nas zapustili v lanskem letu