Predstavitve

Izpolnitev vseh želja

Volvo S90: slovenska predstavitev

O Volvu S90 smo vam že pred slovensko predstavitvijo napisali pravzaprav vse, kar se je o njem dalo izvedeti. Današnja vožnja je bila tako le kronanje podatkov s praktično izkušnjo, ki bi jo privoščila čisto vsakomur.

Velika pričakovanja

Volvo S90-8Pri Volvu so kar precej pred razkritjem S90 napovedovali, da bo model za kupce še večje presenečenje, kot je bil takrat povsem sveži XC90. Nič čudnega torej, da smo z velikimi pričakovanji odštevali dneve do začetka decembra, ko so v medije prišle prve fotografije zunanjosti, ki so jim nedolgo zatem sledile še fotografije razkošne potniške kabine.

In po reakcijah javnosti Volvo tudi tokrat ni razočaral, elegantnega Šveda so si množice prvič lahko ogledale v živo na avtomobilskem salonu v Detroitu, mi pa na statični predstavitvi v Narodni galeriji.

Skupne točke serije 90

Volvo S90-22Tako kot športni terenec XC90, sta tudi S90 in njegova karavanska različica V90 zasnovana na znamkini arhitekturi SPA. V skladu  s tem si delijo tudi nabor pogonskih sklopov, kjer so na voljo bencinski, dizelski ter hibridni agregati.

Ob začetku prodaje bodo pri nas v prodaji modeli, opremljeni z bencinskima agregatoma T5 (187 kW) in T6 (235 kW) s samodejnim menjalnikom, pri čemer bo močnejši na voljo le v kombinaciji s štirikolesnim pogonom. Pri dizelskih motorjih bo za zdaj moč izbrati med D4 (140 kW) ali D5 (173 kW), kjer prav tako velja, da sta oba motorja v kombinaciji s samodejnim menjalnikom, močnejši pa še s štirikolesnim pogonom. Motor D5 je ob tem opremljen z inovativno tehniko PowerPulse za izničenje turbo luknje.

Proti koncu leta naj bi se jim pridružila šibkejši dizelski D3 (110 kW) z ročnim ali samodejnim menjalnikom v dvo- ali štirikolesno gnani različici ter priključni hibrid T8. Jesen naj bi prinesla še nižjo stopnjo opreme Kinetic, posebno serijo Volvo Ocean Race ter športno izvedenko R-Design.

Zapelji me varno

Volvo S90-13Pri Volvu varnost jemljejo resno, zato je vsak S90 opremljen s sistemom IntelliSafe, ki med drugim vključuje sistem AutoPilot za delno avtomatizirano vožnjo do hitrosti 130 km/h, prilagodljiv radarski tempomat z možnostjo nastavitve razdalje do spredaj vozečega vozila, sistem za preprečevanje nenamernega zapuščanja voznega pasu, sistem za prepoznavanje prometnih znakov, sistem za preprečevanje večjega zdrsa z vozišča ter sistem City Safety. Po želji ga uporabnik lahko nadgradi še s sistemi, ki nadzorujejo okolico (vozila v mrtvem kotu, prečni promet za vozilom, 360-stopinjski pregled okolice) ter parkirno asistenco.

O cenah smo vas obvestili že aprila, a bom na koncu vseeno ponovila: vstopni model na ceniku je trenutno paket Momentum, ki z bencinskim T5 po ceniku stane 50.446 evrov, z dizelskim D4 pa 52.820 evrov. Vrh ponudbe zaenkrat predstavlja paket Inscription, ki v kombinaciji z bencinskim motorjem T6 in štirikolesnim pogonom stane 66.255 evrov.

Volvo VPS-1Ob formalni predstavitvi modela S90, ki se mu bo jeseni pridružil še karavan V90, so v Volvo centru Ljubljana od predstavnika principala s ponosom sprejeli certifikat za Osebno servisno storitev Volvo (Volvo Personal Service), ki jih kot prve v regiji uvršča med ponudnike inovativne poprodajne storitve, pri kateri za stranko in njeno vozilo Volvo skrbi osebni servisni tehnik.

Besedilo in fotografije: Urška Radolović.

 

Mnenja uporabnikov

17 komentarjev za "Izpolnitev vseh želja"


Mister-Twister
3 leta 10 meseci nazaj

Včeraj sem ga imal čast malo zapeljati in sicer D5. Motor res nima tiste turbo luknje in je tudi tih za 235 konjskega dizla tako da je čisto primeren za avtocesto in 200kmh na tempomatu, za kar je bil tudi narejen. Mislim pa da ima avtomatski menjalnik še kar nekaj prostora za izboljšave. Notranjost je res minimalistično dovršena

pskoda
3 leta 10 meseci nazaj

Volvo ko volvo. Zadaj grd spredaj je ok oz po lučeh kopira audija, noter nič posebnega je pa kvaliteten in drag ko hudič

whitee
3 leta 10 meseci nazaj

Za moje pojme prfekten v vseh pogledih, razen pri motorju.

dask
3 leta 10 meseci nazaj

Notranjost kul, zunaj odličen. Dokler ne prideš okoli do zadka. Kaj so mislili s temi Citroen Picasso lučmi ???

JG2
3 leta 10 meseci nazaj

Perfekcija v vseh pogledih. Tako se dela, bravo Volvo!

 
Spregledan paradni konj
Ne skriva ambicij