Novice

Poletno razkritje nove Honde Civic Type R

Nova generacija modela Honda Type R bo še bolj zmogljiva ter prepoznavna po športnem in dinamičnem videzu.

Honda Civic je petdesetletnico svojega obstoja obeležila s prihodom enajste generacije, paleto novih modelov pa bo kmalu dopolnil še novi model Civic Type R. Čeprav zaenkrat predstavniki japonskega avtomobilskega proizvajalca ne razkrivajo specifikacij, pa najbrž lahko pričakujemo nadgrajeno verzijo aktualne generacije v vseh pogledih. Najverjetneje bo za pogon skrbela izboljšana različica turbinsko podprtega dvolitrskega bencinskega štirivaljnika VTEC, ki bi mu lahko nadgradnja prinesla dodatek k 235 kW moči in 400 Nm navora obstoječe izvedenke. Motor naj bi preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika in diferenciala z delno zaporo poganjal sprednji kolesni par.

Zunanjost nove generacije modela Type R bo v primerjavi z običajnimi modeli Civic prepoznavna po večjih režah hladilnika in spremenjenih odprtinah za zajem zraka. Dinamika nove generacije bo poudarjena še z drugačnim motornim pokrovom ter fiksnim zadnjim usmerjevalnikom zraka, videz pa bodo poleg novega zadnjega odbijača, difuzorja in treh sredinsko nameščenih izpušnih cevi zaokrožala črna platišča ter kontrastne živo rdeče zavorne čeljusti zavor Brembo.

V notranjosti bodo ob novem volanu in športnih sedežih za varnost skrbeli rdeči varnostni pasovi, športni značaj pa bodo poudarjali dodatki v rdeči barvi in v videzu ogljikovih vlaken.

Globalna premiera nove generacije modela Honda Civic Type R bo 21. julija.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Honda. Foto in video: Honda, zaslonski posnetek.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Poletno razkritje nove Honde Civic Type R"


Blinder
1 leto 9 meseci nazaj

itak ne bodo prodali nobene

 
Volvo napovedal izstop iz združenja ACEA
Osvežitev za Kio Xceed