Predstavitve

Bavarski favorit

BMW serije 5: slovenska predpremiera

Čez mesec dni se bo tudi v Sloveniji uradno začela prodaja nove BMW serije 5, nekateri slovenski kupci pa so si svoje Petice izbrali že pred meseci.

Uspešno leto 2016

Ob uvodnem nagovoru direktorja BMW Slovenija Macieja Galanta ni manjkalo podatkov, ki so – vsak zase in kot celota – dali vedeti, da je za znamkami  bavarske skupine uspešno leto. Slednje velja tako za globalne prodajne rezultate kot tudi za slovenski trg, kjer so si ponovno zagotovili prvo mesto med prestižnimi proizvajalci avtomobilov.

BMW serije 5 (2)Da smo Slovenci za izjemne avtomobile pripravljeni odšteti precej denarja, kažejo tudi podatki, da je bilo pri nas med drugim registriranih kar 59 vozil BMW M, 44 luksuznih limuzin serije 7 in zavidljivih sedem primerkov električnega i8. Preteklo leto je bilo rekordno tudi na področju motornih koles, kjer so s 319 prvič registriranimi enotami za petino presegli rezultate iz leta 2015. Med znamkami je prepričljivo največjo rast dosegel Mini.

Leto 2017 bo pri znamki BMW v znamenju nove serije 5, pri Miniju pa Countrymana, pri čemer bosta oba modela v skladu s strategijo skupine dobila tudi svoji električni različici. Obstoječo partnersko mrežo bo z dodatno prodajno-servisno lokacijo v Ljubljani dopolnil partner Avto Aktiv Avtomercatus d.o.o., obenem pa bo Avto Aktiv v februarju v okviru ljubljanskega trgovskega centra BTC odprl nov salon Mini.

V središču pozornosti

BMW serije 5 (3)Čeprav smo o novem BMW serije 5 objavili že praktično vse, kar lahko zapišemo pred praktičnim preizkusom, je ob razkritju še vedno pustil vtis na zbrano publiko. Vanj so namestili nove tehnologije, ki jih je prinesla nova generacija serije 7, podobno kot pri večji limuzini pa je tudi zunanjost serije 5 doživela zgolj evolucijsko preobrazbo. Premišljeno izbrana razstavljena izvedenka 540i v različici Luxury Line je pod pokrovom motorja skrivala trilitrski šestvaljnik, ki premore 250 kilovatov moči, iz mirovanja do hitrosti 100 km/h pospeši v 5,1 sekundah, njegova najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h.

V Slovenijo prihaja serija 5 ob začetku prodaje, ki je načrtovan za 11. februar, z dvema bencinskima in dvema dizelskima izvedenkama in možnostjo izbire štirikolesnega pogona xDrive. Približno mesec dni kasneje naj bi jim sledila tudi priključno-hibridna izvedenka.

Cene za novi BMW serije 5 se gibljejo od 52 tisoč evrov za vstopno dizelsko različico 520d do 71 tisoč evrov, kolikor znaša cena za bencinsko različico 540i xDrive.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Bavarski favorit"


Tattoo-
3 leta 4 meseci nazaj

“Da smo Slovenci za izjemne avtomobile pripravljeni odšteti precej denarja, kažejo tudi podatki, da je bilo pri nas med drugim registriranih kar 59 vozil BMW M, 44 luksuznih limuzin serije 7 in zavidljivih sedem primerkov električnega i8.” Statistika registracij je zelo slab pokazatelj tega, koliko denarja s(m)o Slovenci pripravljeni odšteti za izjemne avtomobile! Velika večina od zgoraj naštetih izjemnih avtomobilov nikoli ni videla SLO cest, ampak so bila v SLO samo registrirana v obliki enodnevne registracije (nato pa izvožena v tujino). In tudi na tem področju si je BMW v Sloveniji zagotovil prvo mesto med prestižnimi proizvajalci avtomobilov! 😉

 
Ščepec novosti
Sredozemski vetrič s potencialom