Predstavitve

Drugačna vrsta udobja

Mercedes-Benz razred C: slovenska predstavitev

S peto generacijo je znamka iz Stuttgarta prvič v zgodovini razreda C hkrati predstavila limuzinsko in karavansko različico, ki sta zelo priljubljeni tudi med slovenskimi kupci. Kljub izdatni digitalizaciji ga predstavljajo kot pomirjujočo cono udobja v času, ko se svet okoli nas neprestano spreminja.

Za vse okuse

Mercedes-Benz razred C (19)Odločitev o hkratnem razkritju obeh karoserijskih različic je dokaj logična, saj imata vsaka svoje naklonjene velike trge. Če namreč Nemci prepričljivo prisegajo na karavane, se kupci v Veliki Britaniji, ZDA in na Kitajskem pretežno odločajo za klasične limuzine. Vsekakor zanimanja za model ne manjka, saj je Baby Benz v zadnjem desetletju postal najbolje prodajan Mercedes-Benz. Kljub temu, da predstavlja nekakšen vstop v premijski segment, so mu pri proizvajalcu namenili številne atraktivne tehnične rešitve, vključno z naprednimi žarometi, sredinskim zaslonom in logiko upravljanja, ki so prevzeti iz razreda S.

Avantgarde ali AMG Line

Mercedes-Benz razred C (4)Videz zunanjosti zaznamujejo kratek prednji previs ter dolga medosna razdalja in zadnji previs, površine so oblikovalsko očiščene odvečnih linij. Na prepoznavni maski je v vseh nivojih opreme sredinsko nameščena trikraka zvezda, dekorativni elementi in zadnji odbijač pa se razlikujejo glede na izbrani paket (Avantgarde ali AMG Line). Luči na zadku so pri limuzini prvič dvodelne, ločene med pokrov prtljažnika in bok vozila. Spredaj so serijsko nameščeni žarometi LED High Performance, sistem Digital Light pa je na voljo za doplačilo.

Pustolovsko navdahnjenim uporabnikom bo namenjena različica All Terrain z nekoliko bolj robustnim videzom in prilagojenimi voznimi lastnostmi, med drugim tudi na račun 40 mm višjega odmika od vozne podlage, dveh dodatnih prednastavljenih voznih programov (Offroad in Offroad+) ter serijsko primaknjenega štirikolesnega pogona 4Matic.


Razred C v številkah – dolžina: 4.751 mm, širina: 1.820 mm, višina: 1.437 mm (1.454 mm karavan brez osnovnih nosilcev prtljažnika), medosna razdalja: 2.865 mm, prostornina prtljažnika: 455 l (490-1.510 l karavan).


Mercedes-Benz razred C (17)Sprednji del potniškega prostora zaznamuje dvodelna armaturna plošča, pri kateri so na zgornjem delu nameščeni ovalni zračniki, spodnji del pa nekoliko spominja na krila. Voznikov zaslon je nameščen lebdeče, na voljo pa je izbira med 10,25- ali opcijsko 12,3-palčno diagonalo. Sredinski  11,9-palčni zaslon na dotik nove generacije sistema MBUX je postavljen pokončno ter za 6 stopinj obrnjen proti vozniku, pod njim pa je nekaj osnovnih ukaznih funkcij. Videz obeh zaslonov je mogoče prilagajati z izbiro prednastavljenih slogov (Discreet, Sporty, Classic) ter načinov uporabe (Navigation, Assistance, Service).

Ob znani in izboljšani pomočnici, ki se odzove na Hey Mercedes, je v novem razredu C na voljo še veliko naprednih pomagal, med katerimi so navigacija z dodanim prikazom posnetkov kamere, opcijski projicirni zaslon z virtualno sliko (23×8 cm) nad pokrovom motorja v oddaljenosti približno 4.5 m, čitalnik prstnih odtisov (pod sredinskim zaslonom) za poenostavljen pooblaščen dostop do posameznih profilov MBUX, v prihodnosti pa naj bi iz avtomobila dostopali ter nadzorovali tudi posamezne funkcije v pametnem domu.

Izključno štirivaljniki

Motorna paleta razreda C je in naj bi ostala omejena na štirivaljne agregate s turbo polnilnikom ter integriranim starter-generatorjem (ISG). Že kmalu naj bi bili na voljo priključni hibridi, do takrat pa paleto sestavljajo bencinski motor (M 254 prostornine 1,5 oziroma 2,0 litra) v izvedenkah C 180, C 200 in C 300 ter dizelski motor (OM 654 M) v izvedenkah C 200 d, C 220 d in C 300 d. Vse pogonske kombinacije dopolnjuje samodejni menjalnik 9G-Tronic.

PHEV razred C

Priključni hibrid z elektromotorjem moči 95 kW (129 KM) in okvirno 100 km električnega dosega z enim polnjenjem naj bi bil najprej na voljo v kombinaciji z dvolitrskim bencinskim štirivaljnikom, kasneje pa še z dizelskim motorjem (v Sloveniji prva vozila napovedujejo za konec letošnjega leta). Visokonapetostna baterija (25,4 kWh) je plod internega razvoja, sestavlja jo 96 celic, s pomočjo serijsko vgrajenega DC polnilca (55 kW) pa naj bi jo bilo mogoče napolniti v okoli 30 minutah. Kljub občutno povečani kapaciteti so jo v prtljažniku namestili tako, da je dno povsem ravno, kar povečuje vsakodnevno uporabnost vozila.

Mercedes-Benz razred C (8)V razredu C ni več mogoče naročiti zračnega vzmetenja spredaj in zadaj, a bodo s serijskim zračnim vzmetenjem na zadnji osi opremljeni vsi priključni hibridi. Je pa zato za boljšo okretnost in stabilnost v kombinaciji z bolj neposrednim volanskim mehanizmom na voljo opcijsko krmiljenje zadnjih koles (do 2,5 stopinje).

Cene za limuzinski model se pričenjajo pri 45.900 evrih za izvedenko C 180, medtem ko je najcenejši karavan na voljo kot C 200 T za 50.900 evrov. Več podrobnosti najdete v priloženih cenikih (limuzina, karavan), za dejanske nakupne cene pa se boste ob trenutnih prodajnih akcijah najlažje dogovarjali s svetovalci v znamkinih salonih.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Drugačna vrsta udobja"


chad
1 mesec 9 ur nazaj

Ja… Next

Polo78
1 mesec 19 ur nazaj

Ta model mi je enostavno bomba. Še par let nazaj si nikoli ne bi mislil, da bom kaj takega izjavil za bilokateri model te znamke, ki me je (razen parih izjem) skoraj vedno puščala ravnodušnega.

1 mesec 1 dan nazaj

Karavan je bomba. Meni osebno najlepši merc v zadnjem času.

wildbliw
1 mesec 22 ur nazaj

Kar dobro rešen, neprimerno bolje od E klase. Malce nerodnosti je le okoli zadnjega stebrička (ne ve ali bi bil karavan ali kupe ali pa morda kupe karavan). Izrazito viden pa je žal tudi izhodiščni pogon na zadnja kolesa. Glede komentarja notranjosti pa se bom raje zadržal.

JG2
1 mesec 1 dan nazaj

Zanimivo, meni so pa mercedesovi karavani tako slabo oblikovani da se jim kar smejem ko kakšnega vidim. V živo zgledajo kot prekucnjene hruške.

1 mesec 22 ur nazaj

Odvisno od klase. E klasa mi ni všeč sploh, karavanske izpeljanke A klase tudi ne, C mi je pa precej všeč, sploh dotični model. Skladen, proporcionalen, frajerske zadnje luči (v primerjavi s prejšnjo generacijo sploh). Sedi pet.

1 mesec 20 ur nazaj

A klasa nima karavanske različice. Razen če si imel v mislih CLA Shooting Brake?

Glede (začetne) cene pa – a ga ne oglašujejo na TV-ju za cca. 38k €?
Je pa zanimivo, kako ima limuzina večjo motorno ponudbo kot karavan.

 
Obvezne posodobitve
Za vizirjem