Predstavitve

Mazdin ponos

Mazda CX-60 PHEV: slovenska predstavitev

Japonski proizvajalec je v svojem večjem križancu prikazal stanje lastnega znanja, napredka ter zavezanosti kakovosti, hkrati pa so z napovedjo prihajajočih pogonskih sklopov razveselili vse, ki menijo, da doba dovršenih termičnih motorjev še ni zaključena.

Velika platforma

Mazda CX-60 PHEV (11)Model CX-60 so inženirji postavili na novo prilagodljivo arhitekturo Skyactiv Multi-Solution. Ta je med ostalim združljiva z vzdolžno namestitvijo motorja – vključno z obema prihajajočima vrstnima šestvaljnikoma – ter pogonom na zadnji kolesni par, hkrati pa omogoča poenostavljeno namestitev sodobnih rešitev elektrifikacije. Vse našteto se med drugim odraža tudi v zunanjosti modela, oblikovanega v skladu s trenutno evolucijsko fazo filozofije Kodo, kjer silhueta izpostavlja dolga motorni pokrov in medosno razdaljo. Pristop Noble Toughness pa združuje dinamiko in eleganco; prednja maska je nekoliko mogočnejša kot pri ostalih modelih, drugačen pa je tudi svetlobni podpis v obliki črke L. Tako spredaj kot zadaj oblika in namestitev luči poudarjata širino vozila.


CX-60 v številkah – dolžina: 4.745 mm, širina: 1.890 mm, višina: 1.675 mm, medosna razdalja: 2.870 mm, prostornina prtljažnika: 570-1.148-1.726 litrov.


Mazda CX-60 PHEV (31)

Tudi v notranjosti so se oblikovalci posvetili izpostavljanju prostornosti oziroma širine z uporabo horizontalnih linij, ki potekajo od armaturne plošče preko zračnikov na obrobe vrat. V primerjavi s CX-5 je zaznavno več prostora tako v potniškem delu (170 mm daljša medosna razdalja, dodatnih 50 mm širine) kot tudi v prtljažniku (dodatnih 64 litrov v osnovni postavitvi), pri katerem so dodatno povečali uporabnost z nekoliko večjo širino odprtine vrat.

Osredotočenost na voznika

Mazda CX-60 PHEV (23)Potniški prostor deluje izjemno prečiščeno, hkrati pa uporabnika razveselita izbor in obdelava materialov. Čeprav je na tokratni predstavitvi še nismo videli, naj bi bila posebna poslastica svetla notranjost najvišjega opremskega paketa Takumi; ta med drugim združuje usnje napa ter tekstilne obloge armaturne plošče, ki prinašajo v avtomobil umetnost tradicionalnega japonskega tkanja in vezenja. Poleg tega pri znamki v sledenju filozofije Jinba-Ittai ostajajo osredotočeni na voznika in ne odstopajo od svojih standardov ergonomije, ki se pričnejo pri namestitvi položaja voznika in ohranjanju njegove naravne drže (z izdatno nastavitvijo položaja sedeža in volanskega obroča ter obliko sredinskega naslona) ter sežejo vse do naprednih rešitev v obliki sistema prilagajanja vozniku (Driver Personalization System), pri katerem kamera zazna položaj voznikovih oči, kar v kombinaciji z vnešeno telesno višino med drugim vpliva na samodejno prilagoditev sedeža, volana in projicirnega sistema uporabniku ter olajša vstopanje oziroma izstopanje (sistem lahko shrani nastavitve za do šest oseb).

Mazda CX-60 PHEV (24)Mazdin vmesnik HMI se je s svojimi fizičnimi gumbi v preteklih letih izkazal kot eden bolj intuitivnih na trgu in veseli smo lahko, da se pri proizvajalcu niso uklonili trendu upravljanja infozabavnega sistema preko na dotik občutljivih zaslonov in površin. Pred voznikom je v CX-60 digitalni prikaz podatkov na 12,3-palčnem zaslonu, za še varnejši prenos informacij pa je na voljo projicirni sistem za vetrobransko steklo s trikrat večjo površino prikaza informacij, kot je na voljo lastnikom Mazde CX-30. Osrednji del armaturne plošče zaseda 12-palčni zaslon infozabavnega sistema, ki nudi napredne možnosti povezljivosti.

Priključni hibrid

Mazda CX-60 PHEV (13)Ob začetku prodaje so kupcem na voljo vozila s priključno-hibridnim pogonskim sklopom, zasnovanim na 2,5-litrskem bencinskem štirivaljniku moči 141 kW (191 KM). Pogonski sistem skupne moči 241 kW (328 KM) in s 500 Nm najvišjega navora vključuje še elektromotor (129 kW/175 KM), 8-stopenjski samodejni menjalnik ter litij-ionsko baterijo kapacitete 17,8 kWh. Slednja je nameščena v dno vozila ter naj bi z enim polnjenjem (AC v štirih urah) omogočala do 63 km vožnje brez lokalnih emisij pri hitrosti do 100 km/h, hkrati pa lahko voznik po potrebi (npr. predvidena vožnja v mestnem središču, omejenem za EV) za njeno prisilno polnjenje uporabi tudi termični motor.

V naslednjem letu (predvidoma februarja) bodo paleto dopolnile različice z novim 3,3-litrskim vrstnim dizelskim šestvaljnikom v dveh izvedbah moči in nekoliko kasneje še s 3,0-litrskim vrstnim bencinskim šestvaljnikom e-Skyactiv X. V obeh primerih bodo nadgrajene z 48-voltnim blago-hibridnim sistemom M Hybrid Boost za podporo pri nizkih obremenitvah, kjer sicer motorji z notranjim zgorevanjem niso tako učinkoviti.

Uradne slovenske cene za priključno-hibridni CX-60 se pričenjajo pri 54.290 evrih za vstopni paket opreme Prime-Line, najdražji paket Takumi z vključenimi vsemi dodatki (brez kovinske barve) pa stane 67.340 evrov. Šibkejša dizelska različica (147 kW/200 KM) z zadnjim pogonom bo stala vsaj 48.490 evrov, medtem ko bo v primeru popolne opremljenosti za štirikolesno gnano močnejšo verzijo (187 kW/254 KM) potrebno odšteti 64.890 evrov. Na žalost tudi pri slovenskem zastopniku znamke Mazda zaenkrat ne morejo zagotoviti takšnega števila proizvodnih alokacij, kot bi si jih želeli.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Mazdin ponos"


chad
2 meseci 5 dni nazaj

Bela barva in črna platišča je estetsko napačna kombinacija, zelo redkim avtom to paše, skoraj nobenemu.

wildbliw
1 mesec 19 dni nazaj

Se strinjam, daleč preveč kontrastno.

2 meseci 5 dni nazaj

zgleda kot iz 2016

thunderbolt
2 meseci 5 dni nazaj

Mi je dosedanji oblikovalski pristop bolj vsec (aktualna 3, cx30, prefacelift cx5) kot pa tole. Definitivno pa dober avto, vreden stati ob boku svete trojice.

Gosic
2 meseci 6 dni nazaj

PHEV za ogrevanje uporablja motor ali ima toplotno črpalko?

cc09
2 meseci 5 dni nazaj

Jaz bi stavil na motor. O TČ nič ne piše v katalogu, niti o električnem gretju. Razen volana in sedežev. Za 5-6 mesecev na leto neuporabno…

 
Tihi lev
Kraljevič