Predstavitve

Nekaj dodatnih centimetrov

Volkswagen Tiguan Allspace: slovenska predstavitev

Čeprav ni verjetno, da bi ljubitelji znamke Volkswagen po predstavitvi podaljšane različice Tiguana množično prešli k izbiri novinca, jih bo brez dvoma kar nekaj zadovoljnih s par centimetri dodatnega potniškega ali prtljažnega prostora.

Dolga pot domov

Volkswagen Tiguan Allspace (5)Tiguan Allspace v domove svojih uporabnikov prihaja iz proizvodnje v Mehiki, kar je v določeni meri zagotovo povezano tudi z dejstvom, da je ena njegovih glavnih tarč severnoameriški trg. Mimogrede, kar je pri nas podaljšana, je pri njih povsem običajna različica Tiguana, modelsko paleto pa čez lužo dopolnjuje Atlas, ki ima s Tiguanom Allspace tudi nekaj skupnih oblikovnih potez na prednjem delu vozila.

Kljub temu, da pot v nov dom traja nekaj dlje kot pri običajni različici, se nanj (v primeru naročila v proizvodnjo) splača počakati. Če vam seveda za poslovno ali družinsko rabo kaj pomeni možnost vgradnje dodatnih dveh sedežev v tretji vrsti ali več prostora za prevoz prtljage.


Tiguan Allspace se od “običajnega” Tiguana loči po vseh najpomembnejših dimenzijah, z izjemo širine. Od njega je v skupnem 215 mm daljši (4.701 mm), ima 110 mm daljšo medosno razdaljo (2.787 mm), je 31 mm višji (1.674 mm) ter nameščen 10 mm dlje od podlage (201 mm). Obe različici si oblikovno sledita do stebrička B, v notranjosti pa ju (ob možnosti vgradnje dodatnih dveh sedežev) loči še od 85-120 litrov dodatne prostornine v prtljažnem delu (Tiguan Allspace 700-1.775 l).


Več opreme

Volkswagen Tiguan Allspace (12)Pri znamki uvrščajo Tiguan Allspace med Tiguan in prestižnejši Touareg, kar so namenoma poudarili z nekaj več opreme. Osnovna izvedba Trendline tako v primerjavi s Tiguanom že vključuje strešne letve v črni barvi, multimedijski sistem Composition Colour s paketom Connectivity (vmesnik za telefon in USB-vhod), večfunkcijski volan, trapezaste obrobe izpušnih cevi in variabilno prtljažno dno. Paket opreme Comfortline dodaja serijski električni pokrov prtljažnika in srebrne strešne letve, medtem ko je Highline nadgrajen z žarometi s tehnologijo LED ter sistemom za dostop in zagon brez ključa Keyless Access.

Opisane spremembe se pričakovano odražajo tudi v ceni modela,  kjer primerljivi različici Tiguana in Tiguana Allspace loči razlika v okvirni vrednosti 2.500-3.000 evrov; za vstopno različico je tako potrebno odšteti vsaj 28.884 evrov. Doplačilo za sedemsedežno izvedbo Allspace, ki vključuje ob dodatnih sedežih, zložljivih v dno prtljažnika, še sredinski naslon za roko, je 636 evrov (731 evrov v primeru usnjenega oblazinjenja).


Model Tiguan Allspace je trenutno na voljo z dvema bencinskima motorjema, 1.4 TSI ACT (110 kW/150KM s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom) oziroma 2.0 TSI v izvedbi 4Motion (132 kW/180 KM s 7-stopenjskim menjalnikom DSG). V naslednjem letu naj bi se jima pridružil dvolitrski agregat TSI (162kW/220 KM). Nekoliko več kombinacij se najde na dizelski strani palete, kjer so na voljo vstopni 2.0 TDI (110 kW/150 KM z izbiro ročnega 6-stopenjskega ali samodejnega 7-stopenjskega menjalnika DSG ter možnostjo izbire pogona 4Motion), 2.0 TDI v izvedbi 4Motion (140 kW/190 KM s 7-stopenjskim menjalnikom DSG) ter najmočnejši 2.0 TDI v izvedbi 4Motion (176 kW/240 KM s 7-stopenjskim menjalnikom DSG).


Cenik Tiguan Allspace si lahko ogledate na tej povezavi, tehnične podatke in opis paketov opreme pa na tej povezavi.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prednosti dveh svetov
Drzne pojave in zmogljive narave