Predstavitve

Porsche poln prednosti

Porsche Panamera Sport Turismo: slovenska predstavitev

Kljub temu, da ima Panamera Sport Turismo pred običajno Panamero kar nekaj uporabnih prednosti, bi si upala trditi, da jo kupci izberejo predvsem zato, ker jim je v prav takšni podobi enostavno še bolj všeč.

Porsche-Panamera-Sport-TurismoZgodba o bolj praktični Panameri sega v leto 2012, ko je Porsche na salonu v Parizu predstavil koncept Panamera Sport Turismo in vsem puristom, ki Panamere že tako niso šteli med “prave” predstavnike vrste, posul še nekaj soli na rano.

A je težko zanikati, da si je tudi Panamera našla svoje kupce med ljubitelji prestižnih športnih avtomobilov iz Zuffenhausna. Pa tudi, da je marsikomu bolj praktična karavanska Panamera Sport Turismo na videz še celo bolj všeč kot osnovna limuzinska izvedenka.

Slovenski predstavnik znamke je v preteklem tednu v svojem salonu v Ljubljani premierno navdušil potencialne lastnike nove Panamere Sport Turismo s praktičnim prikazom zunanje in notranje podobe, kar je običajno prvi korak k resnejšim pogovorom o zmogljivostih na cesti in, jasno, končnim usklajevanjem glede nakupnih pogojev.


Panamera Sport Turismo  v primerjavi z limuzinsko Panamero druge generacije uporabnikom nudi enako skupno dolžino (5.049 mm), medosno razdaljo (2.950 mm) in širino (1.937 mm) ter je le 5 milimetrov višja (1.428 mm). Kljub temu je zadaj zaradi počasneje padajoče strešne linije več prostora za glave potnikov, prtljažnik, ki v osnovni postavitvi nudi 520 litrov prostornine (do 1.390 litrov), pa je zaradi nižjega nakladalnega roba precej bolj uporaben kot pri klasični izvedenki.


Na našem trgu je Panamera Sport Turismo na voljo po cenah od 117.412 evrov pa vse do 218.000 evrov dalje.

IMG_5439

Besedilo in fotografije: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Porsche poln prednosti"


mihaing
1 leto 1 mesec nazaj

Katastrofa. In ne avto temveč članek. Ali ni poanta / novost tega avtomobila zadek? Kje pa je kakšna slika le tega?

mihaing
1 leto 1 mesec nazaj

Jasno, samo tovarniški renderji me ne ganejo, ker vemo kakšna je potem realnost. Sicer pa ni neke potrebe po javljanju cen, ker bodo avtomobili tako ali tako bili kupljeni v DE in lastniki se vozili na SIG registerske številke :). Tisti kateri zna zaslužiti toliko denarja, tudi ve da ni potrebe po plačevanju toliko davka v SLO, ker so cene v tujini za 40-50.000 EUR cenejši.

 
Dobrodošla osvežitev
Eden za posel, drugi za zabavo