Novice

Servis Volva je postal bolj oseben

Gašper in Primož sta tehnika, zaposlena v Volvo centru Ljubljana, od prejšnjega tedna pa tudi prva ponosna nosilca certifikata osebne servisne storitve v jugovzhodni Evropi.

Prejšnji teden so bili pri slovenskem predstavniku znamke Volvo lahko zelo zadovoljni. Po slovenski predstavitvi Volva S90 se jim je na lokaciji Volvo centra Ljubljana na Leskoškovi ulici pridružil predstavnik Volvo Car Corporation ter jim formalno podelil certifikat za Osebno servisno storitev Volvo (Volvo Personal Service – VPS).

Zlatko Horvat, vodja Volvo centra Ljubljana, je ob tej priložnosti izjavil: “Biti prvi v vsej Jugovzhodni Evropi je izjemno velik dosežek, na katerega sem zelo ponosen. Za podeljeni certifikat za Osebno servisno storitev se moram zahvaliti vsem svojim sodelavcem, ki so s predanim delom omogočili, da lahko kot prvi v vsej regiji strankam ponudimo servisno storitev na povsem novi ravni.”

Volvo VPS-4Če se sprašujete, kaj to pomeni v praksi, bi rekla, da se pri znamki vračajo v čase, ko smo poznali svojega mehanika po imenu, on pa je poznal tako nas kot tudi naš avtomobil, saj nas je spremljal ves čas lastništva. Seveda je novodobna osebna storitev nadgrajena, pa tudi Volva ne boste popravljali popoldan v kakšni domači delavnici. Osebna servisna storitev Volvo pri kontaktu z lastnikom oziroma uporabnikom vozila izloča vmesni člen, sprejemnika, s katerimi smo se običajno dogovarjali o želenih storitvah – sedaj si bomo lahko izmenjali informacije neposredno s serviserjem, ki je del dvočlanske ekipe.

Seveda zahteva takšen pristop od osebnih mehanikov Volvo poleg odličnega strokovnega znanja tudi bistveno več spretnosti v komunikaciji – za takšne in drugačne primere. A pri Volvu zatrjujejo, da je nov pristop učinkovitejši tako za serviserje kot tudi za stranke: manj je težav pri diagnostiki, manj napak in čas popravila je krajši, saj na avtomobilu hkrati delata dva tehnika. Tako naj bi večino storitev opravili celo v manj kot uri, v tem času pa bodo za uporabnika z veseljem poskrbeli  v salonu Volvo.

Besedilo in fotografije: Urška Radolović. Video: Volvo.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Duster pleše …
Superb in Kodiaq z oznako vRS?